Publicidad

«No al Dofinari» és la plataforma que, des de fa 5 anys, lidera la campanya nacional per abolir els dofinaris de l’Aquopolis de Vila-seca (Tarragonès) i Marineland de Palafolls (Maresme).

Els seus activistes, membres provinents de les organitzacions Nova Eucària, GETE-Ecologistes en Acció, d’Arrel i ICV-Vila-seca, amb el suport tècnic de l’equip lobbista de la Taula Animalista de Catalunya, han exposat, aquest passat dimarts, les vulneracions a la llei comeses pels dos parcs i per la pròpia administració a nivell territorial, ja que tot això comporta que no es garanteixi un mínim de control sobre la greu situació en la que es troben els dofins i els lleons marins, sobretot degut a la manca de diligència per part de l’administració pública durant tots aquests anys.

Recentment, la plataforma ha presentat una bateria de preguntes a través del grup parlamentari Catalunya en Comú-Podem i, actualment, està treballant per a què es realitzin inspeccions i es dugui a terme un control exhaustiu en els dos parcs, fet que ha comportat que en aquesta reunió s’hagin acordat una sèrie d’actuacions que s'emprendran de forma coordinada entre la plataforma i els diputats presents mentre no s’activa el govern.

Davant la demanda més important de la plataforma, -que és la presentació d’una proposta de llei per abolir el cetacis en captivitat- també inclou el desplegament de la normativa corresponent a fi que, aquesta llei, una vegada aprovada, sigui aplicada tal i com li correspon. Els grups parlamentaris assistents, -PSC, ERC i Catalunya en comú-podem-, han manifestat el seu compromís en donar suport i prioritat a la plataforma «No al Dofinari» i a la seva iniciativa. Ferran Civit, Jordi Terrades i Yolanda López van comprometre's a donar prioritat a aquesta problemàtica que conculca els drets animals i mediambientals més bàsics.

D’altra banda, la plataforma també entrarà en els propers dies unes preguntes al registre de l’Ajuntament de Vila-seca i al de Palafolls, tot remetent còpia al síndic de greuges per assegurar l’obtenció d’una resposta dins del plaç estipulat per llei, amb l’objectiu d’evitar que es repeteixi la forma de fer -silenci administratiu- per part del govern local de Vila-seca.

A l'espera de reunir-se amb diputats de JXC i CUP, Anna Carbonell, coportaveu de la plataforma, manifesta que aquesta és la tercera trobada amb els parlamentaris, i que la situació d’excepcionalitat política que transita el país provoca la innecessària prolongació del patiment de molts animals que acaben morint davant de l’incompliment d’una llei que hauria de vetllar per la seva protecció.

Publicidad

0 Comentarios

Publicidad