Publicidad
Cartas al Director · 18 de Febrero de 2019. 11:46h.

Esta base que no crece, esta mediación que no llega, este referéndum inaplicable

Les demandes de l’independentisme són poc viables. Agafin la via que agafin: L’eslovena, l’escocesa, o la kosovar. El referèndum que demanen per molts és «inaplicable». L’exdegà de la UB argumenta que tindria un “cost desorbitat” per a Catalunya. La base social de l’independentisme és poc ampla. La miris des de dins o la miris des de fora. Amb un recolzament inferior al 67 %, la independència deixaria una societat molt polaritzada, i el risc de violència creixeria perillosament.

El suport internacional que té l’independentisme és poc significatiu: L’extrema dreta flamenca, la dreta de Salvini. O el fracassat règim de Maduro. I poca cosa més!. Un suport poc significatiu pel volum, però, molt significatiu pel signe. La mediació internacional que demanen no arribarà. El professor de Ciències Polítiques a Stanford, David Laitini, ha subratllat en declaracions a TV3 que "l’independentisme no tindrà mai una mediació si no té un grup de països europeus aliats que considerin la seva causa com la correcta".

La llista de crítiques que ha rebut aquest moviment és llarga. Parlo de les crítiques provinents de dins, de les seves files. Deixo les altres, per formar una llista massa llarga: «Els fugats han estat criticats perquè en part són responsables de la presó preventiva dels empresonats. Torra ha estat repetidament criticat perquè moltes de les seves actuacions i moltes de les seves declaracions semblen tenir un sentit rar. I perquè la seva capacitat d’anàlisi de la realitat, no sobresurt. I els impulsors de la Crida, per les seves elevades pretensions, i per manca de pluralitat».

Publicidad
Publicidad

0 Comentarios

Publicidad