Cartas al Director · 10 de Agosto de 2022. 12:32h.

Quan van legalitzar les estafes i no vam fer res?

Xavier Cruzado

 Com un més dels milions d'usuaris de telefonia mòbil i fibra a Espanya, en el meu cas ja havia complert amb el “compromís de permanència”, quin apel·latiu més irònic per a una “cadena” lligada contra la lliure elecció de proveïdor de serveis essencials... 

En definitiva, en acabar el mes de juliol jo anava a canviar de domicili i volia donar per finalitzat el meu contracte amb Orange España. Mesos abans, el 7 de setembre de 2021, havia adquirit un nou terminal de mòbil, sempre preguntant prèviament a diversos operadors i en diverses trucades, si podia incórrer en un incompliment de permanència en el servei. En tots els casos, la resposta va ser un “no” rotund. És més, en el propi contracte del terminal queda per escrit que el “Compromís de permanència de 24 mesos comporta la penalització màxima de 150,00 € en la línia mòbil”.

Setmanes abans de tancar el meu contracte de fibra, i fins i tot en el mateix moment que vaig demanar el citat tancament de la línia, vaig tornar a preguntar als operadors si incorria en una penalització per permanència. La resposta a la pregunta sempre va ser la mateixa: “no”. Després de la meva baixa definitiva en la línia de fibra, al finalitzar el juliol, em trobo amb la desagradable sorpresa que Orange pretén cobrar-me, per penalització de permanència, ni més ni menys que 526,98€, incloent-hi els 150€ de la línia mòbil. És a dir, que s'havia posat en marxa la maquinària recaptadora d'Orange España, per a saquejar-me amb totes les seves argúcies “alegals”, adduint que tot està escrit als contractes, això sí, amb una lletra tan petita que ni tan sols pot llegir-se amb lupa.

Després de diversos missatges en xarxes socials, vaig aconseguir que m'obrissin una reclamació, però sempre amb la mateixa resposta: “tot queda escrit en els contractes”. A la meva incessant reclamació per a obtenir una còpia dels enregistraments realitzats pels operadors, com a prova que els operadors afirmen que no existia tal penalització, la resposta ha estat el silenci. I jo em pregunto… a partir de quin moment, com a consumidors, acceptem que es legalitzessin aquest tipus d'estafes, i no vam fer res al respecte.

Salutacions,

Xavier Cruzado

Publicidad
Publicidad

0 Comentarios

Publicidad