Publicidad
La Puntita · 11 de Septiembre de 2017. 12:38h.

JORDI ROCA

Jordi Roca

Adéu, Estatut?

Parafrasejant l’Oda d’en Joan Maragall, hom podria adreçar-se al prussessisme que ha governat Catalunya els darrers 40 anys adaptant el versicle “en aquest llenguatge pocs t’han parlat; en l’altra, massa”. I em permeto la llicència de canviar llengua per llenguatge perquè a Catalunya no tenim un conflicte entre llengües, el tenim entre llenguatges.

Un llenguatge, el del Règim, el propagandístic i gairebé hegemònic, que ha convertit mentides repetides milers de vegades en post-veritats. L’altre llenguatge, el de la Llibertat, que ha sigut silenciat, insultat i, fins i tot, amenaçat.

El llenguatge prussesista sempre ha servit dos objectius: eliminar tot el que significa Espanya de Catalunya i concentrar tot el poder polític, econòmic, burocràtic, social i mediàtic en aquelles 400 famílies que ens confessà Fèlix Millet que es trobaven a tot arreu.

La reforma de l’Estatut va permetre al Règim engreixar el llenguatge prussessista amb consignes per fer que molts catalans no pensessin i només “sentissin”. Perquè l’híper-sentimentalisme és l’eina dels règims totalitaris per controlar la gent. La reforma de l’Estatut servia al règim per perpetuar el conflicte entre llenguatges a Catalunya i per tenir una excusa per atacar impunement el llenguatge de la Llibertat.

Els articles de l’Estatut tombats pel Constitucional eren gairebé tots relatius a la Justícia i, això, el prussessisme no ho podia permetre. En Democràcia, la Justícia controla i persegueix els abusos del Poder però els totalitaris volen acumular tot el poder sense haver de patir cap control. Per això era tan important per ells i per això tota la pedagogia de l’odi contra el PP i contra Espanya, en definitiva, contra la Llibertat.

Sigui com sigui, aquest setembre del 2017,el prussessisme ha volgut matar l’Estatut. El del 2006 i el del 1979. El Règim ha demostrat que l’Estatut només el volia mentre es pogués manipular pel seu objectiu de fer-se amb el control de Catalunya. Per això Artur Mas va trair el Govern de la Generalitat electe per negociar l’Estatut com a Cap de l’Oposició per la porta de darrere.

El mateix podríem dir del Parlament de Catalunya, traït amb el menyspreu que han fet al seu Lletrat i al procediment parlamentari. I el mateix podríem dir del seu menyspreu al Consell de Garanties Estatutàries. Els fonaments de la nostra democràcia i de la nostra Llibertat, traïts pel Règim.

Fa 40 anys que fan servir Estatut, Generalitat, Parlament i institucions al seu únic servei partidista (i familiar) en contra d’Espanya i per sotmetre Catalunya. I ara se’ls ha quedat petit l’Estatut.

Tarradellas va fer molt i molt curt. El prusés ha traspassat línies que van molt més enllà de fer el ridícul. L’única sortida és un canvi de règim a Catalunya. Adéu, Estatut? No, Adéu, Règim!

Jordi Roca i Mas: @jordiroca

Diputat al Congrés per Tarragona

5 Comentarios

Publicidad
#5 Rodejet, Barcelona, 12/09/2017 - 16:31

Feia temps que sentia tanta vergonya aliena llegint un article.
Sento llàstima quan algú fa tant el ridícul, encara que sigui gent el sr.Roca

#4 botifler1914, Sinitaca, 12/09/2017 - 10:34

Hoy Puigdemont en otra de sus delirantes entrevistas, ha dicho que en virtud el Estatut no se dejará inhabilitar.... Que yo sepa lo mataron la semana pasada en el Parlament.

#3 Coincident, República L'Hospitalet, 11/09/2017 - 20:13

Penso igual que el Jordi Roca. Llàstima que les veus al servei del sentit comú quedin eclipsades pel fanatisme emocional i ideològic. Aquest procès no donarà lloc a una utòpica república xupiguay, si no a un nou règim que perseguirà als no afins. I, per desgràcia, un govern central que tampoc ens agrada serà el que ho hagi d'impedir...

#2 Xavi, Gotenburgo, 11/09/2017 - 16:09

Felicitats, molt trist.

#1 polloloco, Itaca, 11/09/2017 - 12:49

Excelent resum de la història recent de Catalunya. L'han deixat que no la coneix ni Deu. Feta un nyap