Publicidad
La Puntita · 9 de Junio de 2017. 10:37h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

Barcelona només pels rics

Es torna a construir i els pisos tornen a disparar-se de preu. Diuen que l'economia -després de la crisi- s'ha recuperat. Això vol dir que a alguns les coses els hi tornen a anar molt bé i l'Ada Colau es disposa a buscar aprofitar-se d'un tros de pastís d'aquesta suposada bonança i anuncia que pujarà l'IBI.

Però de la mateixa manera que oficialment s'ha superat la crisi i la bombolla immobiliària la majoria dels treballadors per compte d'altri no ha notat en el seu sou aquesta millora. Si abans de la crisi els més desafortunats s'anomenaven mileuristes ara molts es donarien amb al canto d'un duro si aconseguissin cobrar aquesta quantitat.

Davant d'això, qui es pot comprar un pis a Barcelona? Però si anem una mica més enllà, mirant els aparadors de les nombroses empreses immobiliàries, comprovem que no sols són els que somien adquirir un habitatge en propietat sinó també aquells que es limiten a buscar un pis de lloguer i normalment els demanen entre vuit-cents i mil euros per pisos que no són res de l'altre món. Les possibilitats de la majoria dels joves que busquen un sostre també estan lluny de les seves butxaques.

Però el ram de la construcció ha après la lliçó de la passada bombolla immobiliària i cerquen els seus compradors en inversors que busquen vendre els seus productes en el mercat estranger o pretenen llogar els habitacles en el que s'anomena pisos turístics. I no són pocs els actuals habitants que pateixen tot tipus de pressions perquè deixin el seu habitatge.

Molts ciutadans de Barcelona ho tenen negre per seguir vivint aquí. En aquest pas es convertirà en una ciutat on visquin estrangers i passavolants que són els que poden pagar aquests preus.

Barcelona ens l'estan convertint en una ciutat per rics.

1 Comentarios

Publicidad
#1 pepe.----, andorra, 12/06/2017 - 11:18

bueno, si eres musulman tampoco tendras excesivo problema, la señora colau les piensa regalar pisos y todo lo q pueda, q para eso van grandes subsidios desde Arabia y otros paises de esos a las arcas de muchos politicos, o por lo menos lo parece si no es cierto. De todas formas, cada uno tiene lo q merece.