Publicidad
La Puntita · 9 de Enero de 2017. 10:46h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

Bicimania

Massa sovint es produeixen accidents on els ciclistes són els tristos protagonistes. Inconscientment donem la culpa als automobilistes d’aquests fets, al cap i a la fi qui va en bicicleta és la part més feble en aquesta història.

Però si mirem al carrer –ara que moltes institucions promocionen aquest vehicle com a mitjà de transport- veiem com les conductes imprudents dels que van sobre dues rodes amb les cames com a motor són el pa nostre de cada dia. Des de passar els semàfors en vermell, circular contra direcció i per les aceres si els convé, fins a anar de cap de setmana per carreteres secundàries ocupant tota la calçada.

El col.lectiu ciclista, cada cop més nombrós, s’ha escandalitzat per la proposta que ha fet el Real Automòbil Club d’Espanya (RACE) reclamant que els que van amb dues rodes hagin de posar una matrícula al seu vehicle, estiguin assegurats i a més que el sistema de punts establert pels conductors de vehicles motoritzats també s’apliqui als ciclistes.

Potser li ha faltat afegir que els que van en bicicleta siguin igual que la resta de mortals i també se’ls sancioni per les infraccions de tràfic que puguin fer, però els guàrdies urbans, tan gelosos amb altres col·lectius, amb aquest fan la vista més que grossa.

Aquestes propostes, que a molts ens poden semblar de sentit comú, no han tardat a ser replicades pels responsables de la Coordinadora en Defensa de la Bici (ConBici) etiquetant-les d’ “absolutament lamentables”.  Sembla que reclamin una patent de cors pels ciclistes oblidant que no sempre el més feble -pel fet se ser-ho- té raó.

1 Comentarios

Publicidad
#1 el talp venjador, Barcelona, 11/01/2017 - 08:09

totalment d'acord amb el seu artícle. Una bona part del col·lectiu ciclista pensa que han de tenir patent de cors per circular per on els vingui en gana. Cal una assegurança, una identificació i sancions com a qualevol altre vehicle