Publicidad
La Puntita · 16 de Junio de 2017. 10:59h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

Campanya pel “no”

Hi ha qui es queixa que els partidaris del “no” a la pregunta del referèndum no s'impliquen en el procés quan el que es percep és que són els que més s'han mogut. Alguns han tret tota la seva artilleria pesada, han judicialitzat la política, han explicat un munt de mentides, les seves amenaces són el pa nostre de cada dia i no tenen escrúpulos en practicar o justificar la guerra bruta- A més, gràcies al referèndum, amaguen totes les seves mancances formant el curiós tripartit del PP, els antics socialdemòcrates reconvertits en liberals que ara tenen la mànega més que ampla amb la corrupció dels seus socis com es el cas de Ciudadanos i també els reconvertits socialistes que gràcies a la proposta del referèndum ara han trobat un punt que uneix a la majoria dels seus dirigents (quins temps aquells que defensaven una consulta pactada).

Juntament a tot això hi ha una important campanya mediàtica de quasi tots els mitjans que han oblidat la màxima que els fets són sagrats i les opinions lliures. Al cap i a la fi la majoria d'ells viuen de les subvencions, només cal veure la procedència de la majoria dels anuncis que publiquen. Ja se sap, qui paga mana.

S'omplen la boca parlant de la Constitució i diuen que és una eina que ens hem dotat tots els espanyols, però silencien que aquesta magna llei sols l'han pogut votar els que avui estan jubilats o a punt de ser.ho. Cal recordar que aquest text va ser fruit d'un pacte que permetés superar la dictadura i que en aquells temps en moltes casernes se sentia el soroll dels sabres. Si durant un temps va ser útil, avui s'ha convertit en un problema de difícil solució.

Ara alguns criden molt i es fan sentir. Fan rotundes frases afirmant que en cap cas poden provar, com que la majoria dels catalans volen seguir en Espanya. Aquest punt seria fàcil d'aclarir amb un referèndum i si el volen impedir és per alguna cosa, però en qualsevol cas els fets que s'han produït qüestionen aquesta rotunda afirmació. Les convocatòries reclamant el referèndum han tingut repetides participacions milionàries mentre les que s'han fet per l'altra costat sols han agrupat uns pocs milers de persones. El tripartit unionista (PP, PSOE i Ciutadans) no s'han escandalitzat per l'operació Catalunya ni han fet callar als que han tingut la gosadia de comparar el pacífic procés català amb el terrorisme que va patir durant molts anys el País Basc.

És evident que els que fan campanya pel “no” fins a arribar el punt de pretendre no saber el que vol el poble català estan més que mobilitzats i fan servir tots els mitjans que tenen al seu abast fent bona la frase maquiavèl·lica que “la fi justifica els mitjans”. La incògnita és fins a quin punt estan disposats a utilitzar a fons aquests mitjans i fins a quin punt d'altres que es diuen demòcrates estan disposats a mirar cap a una altra banda. 

13 Comentarios

Publicidad
#12 rop75, calafell, 23/06/2017 - 19:41

Sr Orta usted tineun ligero problema de comprension lectora. Los partidarios del NO, están muy interesados en el procés en tanto implique incumplir ml ley, pero totalmente desmovilizados en lo referente a la butifarrada del 1-O, por lo que no hacen campaña poe NO (nadie pide el voto por el NO a la independecia) en vuestro butifarrendum.

#11 Ignasi, Maherit, 20/06/2017 - 17:24

Lo mas gracioso es que la constitución no vale porque se aprobó en 1978. Entonces las de su admirada Austria, que es de 1920, debió caducar hace muchas temporadas, por no decir la de Dinamarca (la del norte) que es de 1849.
¿Y Alemania (1949), Italia (1947), Francia (1958)?... y no digamos USA (1788)..... Serán todos fascistas autoritarios

#10 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 19/06/2017 - 14:22

Ni putu cas a aquesta campanya d´agitprop que nomes persegueix estimular als contraris al esperpentic cop d´estat a participar en la seva farsa per pretendre legitimar qualsevol resultat i pel que els hi son imprescindibles alguns NO´s.

Ni putu cas. Que voti el semental de la Rahola que per aixo el mante

#9 Mesetario, Meseta, 19/06/2017 - 10:20

Los del "SÍ" a una cosa son los del "NO" a la contraria.
Los del "SÍ" a la independencia sois los del "NO" a que el Coletas sea compatriota en casa de Colau.
Los del "NO" a la independencia somos los del "SÍ" a que Colau sea compatriota en casa del Coletas.

#8 pepe.----, andorra, 19/06/2017 - 09:46

Viendo el nivel intelectual del personal separata, no puedo entender su ascenso sino es pq a alguien le interesa este tipo de presion. Y lo de tripartito unionista ya es de traca, pq no entiendo q pintan aqui mezclados, los unionistas de irlanda del norte, con algunos de los partidos q conforman el PRI español. Campaña del no? si es q paso de ti