Publicidad
La Puntita · 14 de Noviembre de 2017. 09:59h.

IVET CASTAÑO

Presidenta comarcal del Bages del Partit Demòcrata

De President, ja en tenim!

Vivim uns moments d’alta complexitat. Uns moments en què cada dia es viu molt intensament. Uns moments en què toca, per sobre de tot, defensar la nostra democràcia. Perquè aquí està la clau de volta. La seva estratègia rau aquí, morta la democràcia, morta la independència. Es pensen que amb la seva àmplia repressió i humiliació faran esvair-nos els nostres anhels de llibertat i els nostres valors més fonamentals en què descansa la societat catalana. 

Hem vist com davant nostre, el govern de l’Estat Espanyol ha segrestat les nostres institucions. Amb tota impunitat. Un suposat govern forani que ens aplica l’article 155. Ens caldrà temps per a cosir tant descosit. 

Hem patit empresonaments, exilis, amenaces, cessaments,...accions fora del nostre marc mental democràtic amb el qual la majoria de nosaltres hem estat educats. Accions impròpies d’un ordenament europeista tal i com ens l’hem imaginat sempre. Líders socials i líders polítics tractats com a delinqüents.

Hem de donar resposta. Cal desbordar les urnes de dignitat el dia 21 de desembre. Són unes eleccions imposades, sí, que ens serviran però per a donar una resposta clara i nítida al món de la nostra voluntat, aquell referèndum que no ens han deixat fer. Perquè els catalans en el terreny de la democràcia, guanyem sempre. Tornarem a reafirmar la nostra voluntat al món, el ‘poble no falla mai’.

Tot i que ara ens imposin unes eleccions, els catalans i catalanes ja tenim un President i un govern legítim sortit de les urnes. Un govern que volent complir amb el mandat democràtic del 27 de setembre de 2015 avui no el podem tenir a casa, però que hi és i ens representa. Un President i 4 Consellers a l’exili i 8 Consellers més a presó. És el nostre Govern legítim, que no pot exercir les seves funcions amb normalitat perquè l’Estat Espanyol ha usurpat la legislatura a tots els catalans i catalanes. És del tot inimaginable que de les eleccions del 21 de desembre, les eleccions del 155, en pugui resultar un altre President que no sigui en Carles Puigdemont. Parem atenció, perquè són unes eleccions en les que hem de donar una resposta clara de portes enfora, hem de tornar a ensenyar al món quina és la voluntat del poble de Catalunya i els hi tornarem a dir que la nostra voluntat és insubornable. Fem que el nostre President pugui tornar de l’exili, que els nostres Consellers puguin sortir de la presó per a governar la República Catalana i restituïm nosaltres amb els nostres vots el Govern que l’Estat Espanyol ens ha usurpat.

 

Ivet Castaño i Vilella

Presidenta comarcal del Bages del Partit Demòcrata

16 Comentarios

Publicidad
#13 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 25/11/2017 - 18:17

Que poco le dais a la mollera. O sea, que tenéis un presidente que se vuelve a presentar a presidente. Si ya lo es ¿porqué se presenta? Y que llames represión a que se os aplique la ley que infringís pone de manifiesto que habéis gobernado siempre Cataluña como vuestro cortijo particular.

#12 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 25/11/2017 - 18:17

Que poco le dais a la mollera. O sea, que tenéis un presidente que se vuelve a presentar a presidente. Si ya lo es ¿porqué se presenta? Y que llames represión a que se os aplique la ley que infringís pone de manifiesto que habéis gobernado siempre Cataluña como vuestro cortijo particular.

#11 Sergi , Bcn (Espanya), 22/11/2017 - 22:14

Con políticas como tú se entiende que cataluña este en recesión. Alguna vez gobernaréis para todos? Supongo que tu apellido ESPAÑOL te hace pasar vergüenza, no??

#10 el último que cierre, Canovejas, 20/11/2017 - 14:50

Ivet, antes de acabar tu primer párrafo me ha sobrevenido el asco. VUESTRA FARSA ES MI REGOCIJO. Entiendo que te sientas mal, no es fácil soportar un RIDÍCULO como el que estáis representando en el que ya (vendidas todas las burras), sólo os queda la RETÓRICA. El que para tí es tu presidente, para mí (y una inmensa mayoría) es un DELINCUENTE.

#9 JTP, Barcelona, 15/11/2017 - 13:52

Si ja teniu un president i aquestes eleccions us fan basarda, perquè us presenteu? Sou uns vividors i us aprofiteu de la ingenuitat de molts hiperventilats. Si voleu marxar, aneu a Brusel·les i ens deixeu en pau als catalans honrats.