Publicidad
La Puntita · 6 de Septiembre de 2017. 08:23h.

MARC SOLSONA

Marc Solsona

Determinació municipal per l’1 d’Octubre

En les passades eleccions municipals de l’any 2015, l’actual equip de govern del PDeCAT i de Demòcrates vam explicitar en l’eix 10 punt 72 de les propostes de govern el següent punt:

“Treballarem per fer una transició pacífica, eficaç i democràtica del nostre país cap a la condició d'estat sobirà, si en l'exercici del dret a decidir així s'expressa, manifestant el compromís de la nostra candidatura amb el procés que ha iniciat Catalunya cap a la seva independència.”

Mollerussa, a l’igual que la immensa majoria del pobles i ciutats del país, portem en els compromisos adquirits amb la ciutadania la determinació innegociable de respectar la voluntat popular i la necessitat expressa d’exercir el dret individual a decidir i prendre part en el futur col·lectiu del país. És important que tinguem això present: la ciutadania va decidir donar-nos la confiança per desplegar el nostre programa de govern i així ho estem fent i així  ho continuarem fent. Per això, votarem el dia 1 d’octubre, i ho volem fer com sempre, amb garanties i amb caràcter vinculant, respectant el resultat, encarant amb determinació el futur i complint un cop més el mandat democràtic de la ciutadania de Mollerussa i del país.

Som molts els que entenem que un nou estat català és l’eina indispensable per afrontar els reptes de ciutadania i consolidar els nous models de governança que ens han de  regir els propers anys a tots els nivells. Un nou estat on la ciutadania agafa les regnes de la configuració de les noves estructures i que se situa en el centre de totes les polítiques i noves maneres de fer. Un nou estat que respecta la llibertat d’expressió, que ajuda a qui ho necessita i que explota al màxim les seves potencialitats  econòmiques i culturals per ser més competitiu i més justos socialment. Un nou estat sense clavegueres ni amenaces, transparent i segur, que generi confiança i orgull de ser en un món canviant carregat de complexitat però carregat també d’oportunitats i d’esperança. Un nou estat que no ens sotmeti en els nostres drets de ciutadania, que sigui respectuós amb els drets lingüístics dels seus ciutadans, un estat que garanteixi la justícia social i que ens permeti disposar de bons serveis públics, que embolcalli els valors més nobles de democràcia tenint en compte la diversitat ideològica i cultural per ser més rics en humanitat i en el respecte a l’altre.

És per això, que estem compromesos, il·lusionats i legitimats a votar i decidir com volem treballar pel nostre futur i per les generacions futures. L’1 d’octubre és igual a democràcia, no és cap fet delictiu ni il·legal. Som on volíem ser. Som on ens vam comprometre a ser. Som, en definitiva, a pocs dies de resoldre col·lectivament el repte majúscul d’autodeterminar-nos. Tots ens haurem de mirar al mirall i autoavaluar-nos si hem fet el que cal i si el reflex en forma ciutadana, política i institucional ens representa i agrada.

Des del món local ens sentim interpel·lats per ser dignes i estar a l’alçada de la voluntat innegociable de la democràcia que ens exigeix la ciutadania.

Ara l’1 d’octubre només depèn de tots nosaltres.

 

 

Marc Solsona

Alcalde de Mollerussa i diputat del JxSí al Parlament

6 Comentarios

Publicidad
#6 Almenar, Molerussa, 10/09/2017 - 21:53

Dons deixa el congrès, i dedicar al rey poble.

#5 Pere, Lleida, 09/09/2017 - 23:10

Marc, ens podries explicar quines han estat les teves activitats laborals al marge de la mamella política nacionalista?
La resposta ho explica tot.

#4 Sergi, BCN, 09/09/2017 - 18:55

Catadisney. Jajaja

#3 pepe.----, andorra, 07/09/2017 - 17:11

fantasias animadas de ayer y hoy presentan: queremos imponer a los dos millones q no son separatistas lo q queremos, les guste o no. Señor mio, a mis ojos son ustedes unos traidores q estan apuñalando al resto de españoles por la espalda, justo en el momento en el q mas necesario es q todos luchemos juntos por una verdadera democracia.

#2 patumeiro, Sant Patumet, 07/09/2017 - 12:03

Que pasaria si a todas las empresas de tu pueblo no les quisieran comprar en la "malvada España"?