Publicidad
La Puntita · 29 de Enero de 2020. 11:37h.

MARTÍN MARTÍNEZ MARTÍNEZ

premsa i educacio

El diàleg entre els republicans catalans i el govern central

Dues veritats que cal tenir presents, sobre la negociació entre els republicans catalans i el govern central: Primer, que no és una negociació entre dos subjectes polítics diferenciats, doncs, Catalunya forma part d'Espanya. Segons, que els extrems no desitgen aquesta negociació, doncs, ells perden protagonisme. (..). I amés, els que estan molts habituats a evidenciar els defectes de l'adversari i a disparar des de la trinxera, en aquest nou escenari, es troben desubicats.

Com diu el periodista Lluís Basset, el documents signat per les dues parts, en el fons té claredat. Doncs, les dues posicions estan clares: Per una banda, es demana, referèndum i amnistia. Per l'altra banda, es promet una consulta legal i abordar el tema dels presos.

Aquí, a Catalunya hi ha una certa preocupació, doncs, els catalans no independentistes no se senten del tot representats. Doncs, es parla poc o res de les seves reivindicacions: Que s'ensenyi també en Espanyol. Que els mossos no puguin ser una policia política. Que els mitjans públics contemplin totes les tendències.

Aquí, a Catalunya es respira una certa satisfacció, doncs, s'espera que s'acabi amb la deslleialtat, i es moduli més bé la pressió. La pressió del carrer i la pressió de la justícia.

Publicidad
Publicidad

0 Comentarios

Publicidad