Publicidad
La Puntita · 27 de Noviembre de 2017. 12:28h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

El fiscal Maza i els tuits

La inesperada mort del fiscal general José Manuel Maza ens ha sorprès a tots. Va ser un home, com tots, amb les seves llums i amb les seves ombres. Durant els seus darrers mesos la seva actuació ha estat controvertida, molt criticat per uns i molt lloat per altres. Coses de l'ofici.

Deixant de banda la seva figura m'ha molestat força que el ministre de Justícia hagi hagut d'advertir als tuitaires que anessin amb compte el que escrivien i el meu malestar no és perquè Català hagi fet aquesta advertència si no per que l'hagi hagut de fer.

Tot i que el fiscal general desaparegut no era persona del meu gust celebro que amb motiu de la seva mort els comentaris que s'han fet (o que m'han arribat, que no és el mateix) no hagin caigut amb la crítica sagnant o directament amb l'insult com s'ha donat amb la desaparició d'altres persones públiques. Em sembla d'una gran covardia les desqualificacions a persones -siguin del signe que siguin- quan aquests no es poden defensar i més si s'emparen en l'anonimat.

Les noves tecnologies permeten algunes actuacions censurables. Una cosa és la llibertat d'expressió i una la llibertat d'insult. I sovint en nom de la primera es cau en la segona.

Això no implica que les necrològiques hagin de ser un panegíric del difunt com sovint també passa. Es pot valorar -amb tots els seus clarobscurs- la seva obra, però sempre amb respecte. I en qualsevol cas tenint en compte el moment dolorós que passen els seus pròxims, sinó per civisme al menys per educació.

PD.- Encara tenim presos polítics i mig govern en l'exili.

7 Comentarios

Publicidad
#8 pepe.----, andorra, 30/11/2017 - 12:42

y no hay presos politicos y medio gobierno no esta en el exilio, yo si q estoy en el exilio pq es imposible poder educar a mis hijos en español en la region de Cataluña, es decir, no puedo educar en español en España. Gracias Rajoy, por dejar campar a sus anchas a los separatas para poder tener una excusa para reformar el titulo VIII sin referendum

#7 pepe.----, andorra, 30/11/2017 - 12:40

para mi es evidente q fue asesinado, nadie se muere por una septicemia en dos dias, Heydrich tardo mucho mas de dos dias en morirse y su septicemia era mucho mas bestia. Es mas, pregunten ustedes a medicos q conozcan y veran lo q les dicen al respecto. Yo apuesto por un envenenamiento, aunque un exceso de insulina, tambien hubiera servido.

#6 Puigdemon cagón, BCN, 30/11/2017 - 03:11

Pues no tendrá usted acceso al mismo twitter que tengo yo, porque insultos a gogó, y comentarios injuriantes hasta en este mismo diario - los cuatro trolls de siempre.

PD: Veo que sigue insistiendo con las consignas de la ANC. Puigdemont no está en el exilio, si no huido de la justicia. El que fardaba riéndose de las citaciones por twitter.

#5 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 28/11/2017 - 19:20

Con lo bien que había empezado, la tuvo que cagar en la postdata. Ni hay medio gobierno en el exilio, ni presos políticos. Lo que hay es un grupo de cag0nes en Bruselas comandado por Puchi I de Catalunya y V de Bélgica, y otro grupo que se está enfrentando a sus actos con algo más de valor (aunque están ya con el "pío pío que yo no he sío").

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/11/2017 - 16:14

Parece que no es usted capaz de escribir un artículo sin que salga el monotema. El artículo está bien hasta que mete la PD. Por si no se ha enterado, no tienen ustedes presos políticos, ya quisieran. Y lo que tienen en el extranjero son a delincuentes huidos. Que no le guste es otra cosa.