Publicidad
La Puntita · 19 de Mayo de 2017. 07:46h.

MAYTE RIVERO

Senadora del Partit Demòcrata per Lleida, Pirineu i Aran

El partit demòcrata, noves eines per a un vell compromís

Sovint, quan diem que vivim al Pirineu, el primer que ens retorna és un “ que bé!”. I és cert, el Pirineu és únic i els que hi vivim ens sentim afortunats, però moltes vegades s’hi afegeix un “allí sí que viviu tranquils”, com si a muntanya tot fos regalat.

L’Alt Pirineu és un espai que fa que molts ens hi entenguem arrelats, però es retorna alhora un lloc dur per a viure-hi. El preu de viure al paradís ens situa lluny de gairebé tot arreu, això lligat al fet que som pocs però gestionem molt de territori.

Els pirinencs som gent tranquil·la però inquieta, molt pencaires i una mica fets a la pena, acostumats a guanyar-nos les coses amb molt d’esforç i un pèl furros a vegades, però mai perdem de vista el que volem i lluitem per millorar, som vehements en defensar allò que pensem que ens pertoca.

Ara, alguns diuen que “aquest territori està deixat de la mà de Deu”. Darrerament ens ho hem de sentir sovint. Solen ser els mateixos que veuen els problemes però no aporten solucions i es permeten en una sola expressió carregar-se l’esforç de tanta i tanta gent que ha treballat individual i col·lectivament per canviar un territori rònec per un territori on tenim un nivell de vida acceptable i força oportunitats.

Aquí és on reclamem, sense cap mena de reserva, la feina feta de tants companys convergents del Pirineu, que van treballar perquè molts que ara ens volen pintar en blanc i negre puguin viure-hi o gaudir-ne a colors. Molta feina feta i molta que queda per fer.

Venim d’on venim. Sense cap mena de complex. I hem aconseguit el que tenim. Tenim el dret i el deure de voler superar-nos i viure al nivell que cada època ens imposa, fins on vulguem.

Per això, agafem el testimoni de tants companys convergents, ens empeltem de la seva feina i endeguem un nou projecte, adaptat a les necessitats d’un nou país, d’una nova realitat de la que volem formar part i de la que hem de formar part, amb la lliçó ben apresa i amb la tranquil·litat d’assumir responsabilitats en nom d’aquest nou partit , amb el vell compromís de fer-ho pel Pirineu i pel País.

Sembla que ara volen utilitzar pecats d’altri per a excloure’ns amb el sol argument que sempre hi hem estat. Continuarem presents des d’on calgui.

Per això, des del Partit Demòcrata de l’Alt Pirineu (on ja ens organitzàvem com a Alt Pirineu abans de la llei de Vegueries de 2010), acabem de néixer però tenim alhora molt recorregut, el de la gent que des del territori sempre ha fet política pel territori.

Volem sumar, no hi som contra ningú, però cap lliçó, cap retret, cap clam, cap pancarta, cap tuit pujat de to, cap persecució judicial , ni cap altre atac més o menys organitzat no canviarà el nostre compromís.

La nostra força és la gent que ha fet del Pirineu i del País un compromís indestriable al seu projecte vital, ahir, avui i sempre, faci el temps que faci fora. Per sobre de les modes.

El projecte PDeCAT està en marxa. Comencem! Seguim!

2 Comentarios

Publicidad
#2 botifler1914, sINITACA, 19/05/2017 - 12:19

Un som i serem en versión Heidi.

#1 Fart , Bcn, 19/05/2017 - 11:39

Si calen cèntims sempre podeu demanar uns missals a la mare superiora.