La Puntita · 5 de Diciembre de 2014. 20:02h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

El president masoca

Hi ha dos llocs a on no pot anar tot un president de la Generalitat: ni a manifestacions ni a conferències. Ara Miquel Iceta pronunciarà la seva dijous vinent i què farà el president? Hi anirà o no?. Amb el PSC -o almenys amb l'abstenció del PSC-, encara podria aprovar els Pressupostos.

De fet, tampoc no pot anar a cases de barrets -però això no és el cas- des que l’aleshores portaveu del PSM al Parlament balear, Pere Sampol, va immortalitzar aquella frase que va causar furor a l’APM: “han anat de putes amb es doblers des poble, i després ve a renyar aquí es diputats que li fan preguntes! és que és es colmo! és que és es colmo!”.

La indirecta va per a Artur Mas -i sobretot el seu equip, en el cas remot que encara en tingui- després que dimarts passat decidís anar a la conferència d’Oriol Junqueras. M’estalvio temes de protocol i altres detalls perquè ja ho han posat de manifest, per ordre cronològic, dues persones tan distants ideològicament com l'editor Eduard Voltas i Josep Antoni Duran i Lleida.

Els d’Unió han estat més murris que els de Convergència perquè no hi van enviar ningú. Tothom sap que, a hores d'ara, estem en precampanya i era un acte preelectoral. Els de CDC, en canvi, semblen entossudits a donar peixet al rival. És com retransmetre simultàniament l’entrevista de Junqueras per TV3, 324, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Deuria ser idea de Mònica Terribas. Només faltava la imatge del TN d’Artur Mas prenent notes com si fos l'alumne escoltant el mestre.

Però jo pensava la cara que deuria posar el president -a més dels dos escortes que portava, Josep Rull i Jordi Turull- quan Junqueras al·ludia a la corrupció i proclamava que la Catalunya independent ha de ser “un país del tot just, però també del tot net”.

En ple cas Pujol, de totes les indirectes que va rebre Artur Mas va ser la més directa. També el clímax de la conferència perquè tot el Palau de Congressos va irrompre en aplaudiments i crits de "president, president". I això que, ves per on, ERC havia votat el dia abans amb CiU per evitar la compareixença de Mas en la comissió del frau fiscal. Amb Felipe González i Aznar sí que s'hi van atrevir.

Però, per això, em sorprèn que l’endemà Artur Mas encara insistís en l’erròniament anomenada llista de país. En la proclamació de Neus Lloveras dimecres passat, que té el difícil repte de conservar l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú per a CiU, va tornar a demanar "generositat".

President, perdoni, vostè és masoca, oi?. Si us plau, ja li han dit que no. No, s'arrossegui més. Ni que sigui per dignitat. Si no havia quedat prou clar, recuperi al TV3 a la carta l’entrevista de dijous. Han estat dues bufetades en 48 hores. En el fons, el problema és, i tots sabem -fins i tot ells- que no és una llista de país, és una llista per salvar Convergència i Unió. I crec que a Esquerra ho saben.

 

Xavier Rius és director del digital català e-notícies

 

Segueix-me a twitter

Qui sóc

Més articles

Elogis

Insults

Publicidad
Publicidad

15 Comentarios

Publicidad
#12 Egarenca, mar.utiel@gmail.com, 08/12/2014 - 09:56

Sabent que mai publicareu el missatge, algú ho havia de dir: Rius, has convertit Mas en objectiu prioritari, i el periodisme no es pot utilitzar per atacs personals, per això ja tenim en Maruenda, Inda, deixo de llegir aquest patufet, APA RIUS SIAU PER SEMPRE MES

#11 Peciden políglota, barcelona, 06/12/2014 - 12:11

God save the King.

#10 Eugènia, Girona, 06/12/2014 - 11:48

El sr. Rius.... sempre escarbant en la frusleria, en la guarnició, mai encarant la escència....

#9 zzzz, quina son, ., 06/12/2014 - 09:19

D'aquí unes setmanes et quedarà l'expressió com la que et va quedar el 9N.

No en vas tindre prou desprès de tanta faramalla dialèctica i salivera argumental per fer passar bou per bèstia grossa?

#8 jordi, ,, 06/12/2014 - 09:14

Uff.. otro que dice que Mas es un masoca.
El CAC se va a poner las botas.