Publicidad
La Puntita · 18 de Octubre de 2019. 10:12h.

JAUME TUTUSAUS

Abogado. Units per Avançar

El president Torra ha de dimitir

Tothom sabia que amb motiu de la sentència del procés, el sobiranisme radical aniria a la via de la confrontació amb totes les conseqüències, per intentar desestabilitzar l’Estat. De fet, el president Torra ja feia temps que venia insistint en què el “momentum” ideal per mostrar la força del sobiranisme seria el moment de fer-se pública la sentència. Per això, apel·lava contínuament a preparar-se per a la desobediència civil i institucional. D’altra banda, en la trobada a Ginebra a finals d’agost d’enguany, amb la presència de representants de Junts x Cat, ERC, la CUP, Òmnium i l’ANC, es va dissenyar un pla per fer efectiva la secessió, atorgant a l’anomenat “Tsunami Democràtic” la part més activa de les accions de desafiament a la sentència. Finalment, cal recordar que l’1 d’octubre passat, aquests grups i entitats van llegir un manifest proposant respondre a la sentència “des de la lluita no violenta a la desobediència civil”.

 

Doncs bé, el resultat de tot plegat ja l’hem vist: el Govern, amb el vist-i-plau dels partits sobiranistes i de les entitats civils, ha deixat la iniciativa de la confrontació en mans dels CDR i del Tsunami democràtic, i aquell ha acabat perdent completament el control del carrer. Torra deu ser un dels pocs casos en què tot un president de govern, en lloc d’apel·lar a la concòrdia i a la necessitat de mantenir l’ordre públic, esperona a la desobediència civil i institucional, oblidant que com a President de la Generalitat ostenta el comandament suprem del cos de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, el qual exerceix totes les funcions pròpies d’un cos de policia, i en especial, en l’àmbit de la seguretat ciutadana i l’ordre públic.

 

El que és categòricament inadmissible és que el President Torra hagi estat tres dies sense condemnar la fortíssima i violenta ofensiva de grups radicals que han alterat greument la pau social i l’ordre públic a la ciutat de Barcelona, convertint-la cada nit en una autèntica batalla campal, que s’ha estès a altres capitals i viles amb la intenció de paralitzar el país. I ho és que no hagi estat fins a un quart d’una de la matinada de dijous que el president s’hagi decidit a denunciar la violència, atribuint-la a “infiltrats”, però sense fer la més mínima referència als CDR. I això forçat pel fet que després que de la nit de dimarts a la de dimecres, s’hagués iniciat una perillosa escalada en els mitjans emprats pels radicals per fer front als Mossos i a la Policia Nacional, i quan la ciutat ja era un clam unànime en demanda de la recuperació de la normalitat.

 

El pitjor rau en el tractament que s’està donant als Mossos. En moments d’altíssima tensió com els que s’han viscut les darreres nits, i quan més suport polític necessiten, en el súmmum del despropòsits, mentre d’una banda el conseller Buch els felicita per la seva professionalitat i magnífic comportament mostrat en la defensa de la seguretat pública, pel contrari, en una situació realment esquizofrènica, els mateixos partits que formen part del Govern no han deixat de qüestionar algunes de les seves actuacions, perquè les han considerat “impròpies” d’una policia democràtica. I per acabar-ho d’adobar, el president Torra s’ha despenjat dijous en seu parlamentària, amb la notícia que és intenció seva, abans que acabi la legislatura, convocar un nou referèndum d’autodeterminació,  afirmació que ha caigut com un gerro d’aigua freda sobre el seu propi govern, absolutament desconeixedor d’aquesta iniciativa.  

 

Així les coses, constatada la incapacitat del president Torra per assegurar la convivència pacífica a Catalunya, posant en perill les nostres institucions d’autogovern, i més encara amb l’agreujant d’aquesta iniciativa personal d’endegar un nou referèndum per a l’autodeterminació en el que resta de legislatura, cal concloure definitivament en la necessitat que el president Torra ha de dimitir i convocar immediatament noves eleccions al Parlament de Catalunya, perquè una persona més capacitada es faci càrrec de l’efectiva direcció i coordinació del Govern de la Generalitat. El què la ciutadania demana hores d’ara és menys activisme i més gestió.

 

Jaume Tutusaus, advocat. Units per Avançar

 

Publicidad
Publicidad

5 Comentarios

Publicidad
#3 botifler1914, Waterpus, 21/10/2019 - 10:33

Torra se esta asegurando que en el juicio por desobediencia del mes que viene lo inhabiliten, es la única salida honrosa que le queda.

#2 18 octubre 2019, Bcn, 18/10/2019 - 22:40

Torra y todo el Govern debe dimitir esta noche

#1 Sort encara, Bcn, 18/10/2019 - 13:42

Al menys ens podem felicitar que Torra no s'hagi dedicat a la cirurgía. Una operació de fimosi pel Dr. Torra assistit per infermers de la CUP sería terrible.

#1.1 botifler1914, Waterpus, 21/10/2019 - 10:34

Si las enfermeras son de la CUP, te castran en vivo, menudas son ellas con todo lo fálico.

#1.2 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 22/10/2019 - 15:52

Doncs jo em posaria a les seves mans sense dubtar-ho...estic segur que ni tocaria el llacet groc amb el bisturí.