La Puntita · 16 de Mayo de 2012. 20:27h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

El primer error d'Oriol Junqueras

Oriol Junqueras acaba de cometre el seu primer error des que va arribar a la presidència d'Esquerra ara fa quasi vuit mesos. El que passa és que és tan gruixut que compensa l'absència d'errors des que va ser escollit aquell 17 de setembre del 2011. Llàstima perquè aquest noi prometia.

En un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa davant un nodrit grup d'empresaris -en teoria aquests actes són per dir coses assenyades- ha assegurat que no pensen participar en el pacte fiscal si hi ha també el PP. ""Si ha de dependre de la bona voluntat del govern espanyol no ens hi trobaran", ha afirmat.

En plena eufòria per l'Acord del Tinell, les esquerres ja van intentar aïllar el PP. En aquell famós document de 77 planes hi havia un cèlebre annex sobre "Cap acord de governabilitat amb el PP a la Generalitat i a l'Estat".

Potser pagar la pena recordar-lo: "Els partits signants del present acord es comprometen a no establir cap acord de governabilitat (acord d'investidura i acord parlamentari estable) amb el PP al Govern de la Generalitat. Igualment aquestes forces es comprometen a impedir la presència del PP en el govern de l'Estat, i renuncien a establir-hi pactes de govern i pactes parlamentaris estables a les cambres estatals".

Quina vista: Mariano Rajoy ara a la Moncloa amb majoria absoluta i, al Parlament de Catalunya, el PP va passar de 14 a 18 diputats. Alícia Sánchez Camacho va aconseguir fins i tot superar per un escó el rècord que tenia Vidal-Quadras el 1996 i, de retruc, desplaçar Esquerra com a tercera força política... El partit que presideix ara Oriol Junqueras amb tant d'encert ha passat a ser ara el cinquè grup parlamentari. Per darrera d'Iniciativa.

A les darreres eleccions municipals, el PP català va obtenir 472 regidors -també és rècord-, governa sols o en coalició en 54 ajuntaments i compta amb 11 alcaldies inclosa la tercera ciutat de Catalunya, Badalona, a més de la de Castelldefels, en ple cinturó metropolità.

El fins ara secretari general, Jordi Cornet, explicava en el seu informe de gestió al darrer congrés del partit el passat dia 5 que en els darrers quatre anys han obert 25 noves seus -una a Andorra, per cert- i han fet 3.391 nous militants. Ves per on, el 65% dels nous locals està a comarques. Des de Dioclecià, que empaitava els cristians, els cordons sanitaris sempre reforcen al de dins.

Sóc dels convençuts que CiU -en això segur que devem estar d'acord l'Oriol Junqueras i jo- fa volar coloms amb el pacte fiscal. Que un dels errors de la nostra classe política, o almenys la immensa majoria, va ser començar per l'Estatut en comptes de pel pacte fiscal. Com deia Cruyff: la pela és la pela.

Però si hi ha cap opció, és més fàcil amb el PP català a dins que no pas a fora, com ja va passar amb l'Estatut amb resultats prou coneguts. Personalment sóc molt escèptic, però cal reconèixer que un dels mèrits de la federació nacionalista -amb Artur Mas- ha estat posar el pacte fiscal en l'eix de la política catalana i ara ja no el rebutgen ni socialistes ni populars. Més val aprofitar-ho.

L'altra possibilitat -segurament la més plausible- és que Oriol Junqueras vulgui treure pit, fer un moviment tàctic, esgarrapar un titular. El sobiranisme està excitadíssim amb el xoc de trens sense entendre que els catalans anem amb tramvia i que el tren ens passarà per sobre. Junqueras -i Pere Navarro encara més- ho té molt difícil per dirigir un partit sense ser diputat, però per dir segons quines coses més val que calli.

 

 

Un llibre sense pèls a la llengua (12 euros):

Contra la Barcelona progre

Crítiques i ressenyes:

http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

També em pots seguir al Twitter:

@xriusenoticies

Publicidad
Publicidad

8 Comentarios

Publicidad
#6 Jaume, Barcelona, 19/05/2012 - 23:18

?????????????????

#5 JoanMarti, abrera, 18/05/2012 - 18:37

es la primera vegada que et llegeixo, ahhhhhh i la ultima

#4 Xipolleig, Barcelona, 17/05/2012 - 20:56

Un pacte fiscal amb el PP ?, un "apoyaré " segona part ?.Però que ens hem begut l'enteniment?.
Vol seguir prenent el pèl Rius ?,
La dada del casal del PP a Andorra és trascendental,a partir d'ara res serà igual, ni a Andorra ni a Shanghai.

#3 sobirans, bcn, 17/05/2012 - 09:34

el sr Rius té poca memòria. Com podem pretendre que un partit que va muntar peredetes per tota d'ESpanya recollint firmes contra l'Estatut votat pel Parlament ara s'afegeixi al pacte fiscal? El PP viu de l'anticatalanisme i del terrorisme d'ETA, sense aixó no hagués arribat a la Moncloa

#3.1 Javi, Barcelona, 17/05/2012 - 19:35

Ya se puede votar lo que os dé la gana que si el ilegal es ilegal. Además qué es el Palament si no un lugar donde se reúnen a pastar una "colla" de golfos?

#2 Miquel ambelppniaigua, Badalona, 16/05/2012 - 22:24

Si aquest es l,error d,en jonqueras visca els errors i visca en jonqueras !!!!!!!!