Publicidad
La Puntita · 18 de Abril de 2017. 07:39h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

El procés ja cansa

Estava prenent un cafè la tarda de divendres Sant amb uns amics en un petit poble d'Aragó. Després dels tòpics comentaris sobre el temps i l'afluència de turistes algú va comentar que “el problema català ja cansa”. Afegia que aquest tema protagonitzava bona part de la vida política del país des de fa anys i que res avançava ni en un sentit ni en un altre.

Un dels contertulians va afirmar que els dos milions de catalans que cada Diada es manifesten no es poden haver tornat tots bojos i que alguna profunda raó devia propiciar aquest malestar. El raonament semblava de sentit comú i ningú el va replicar, com tampoc va ser contestat un altre que va recordar que els temps que ETA assassinava algú ho aprofitava políticament per tapar les seves pròpies mancances tot i tancant files davant l'enemic comú. Considerava que ara això torna a passar. Després que ETA hagi deixat de ser protagonista el poder necessitava algú que aglutinés a una bona part de la població davant d'un enemic comú i aquest filó l'havia trobat amb el tema català.

Fins i tot un tercer cafetaira es preguntava si els polítics i els mitjans de comunicació estatals no estaven enganyant a la població amb el seu discurs i s'interrogaven si no els estaven amagant alguna cosa. "Ja se sap, en les guerres la primera víctima és la veritat”.

També es queixaven que els catalans simplifiquessin amb un “Madrid” l'origen de no pocs dels seus mals. “Confoneu Madrid amb el Govern i les institucions i hi ha mil madrids, cada u amb la seva pròpia personalitat i amb una gran diversitat de plantejaments”.

Evidentment jo no vaig ser un tertulià silenciós, però m'interessa especialment els seus raonaments que són els que ara tracto d'explicar, deixant constància que a mi també el procès em comença a cansar i aquí també amb aquesta excusa el Govern fa anys que no governa.

3 Comentarios

Publicidad
#3 JAVIER, BARNA TOWN, 20/04/2017 - 16:57

primero, de dos millones manifestandose, ni en tus mejores sueños, si llegan al medio millón...
segundo, por qué no pueden estar profundamente equivocados? es que la propaganda política no sabe hacer bien su función?
y tercero, enemigo común? que tienen que ver las cup, ciu y erc, sinó un enemigo común?

#2 Mesetario, Meseta, 18/04/2017 - 12:21

Lo mas trascendente de este artículo es lo que pone al final:
Y con esta excusa el gobierno hace años que no gobierna.

#1 Manolo, Barcelona, 18/04/2017 - 11:46

evidentemente que no fue tertuliano silencioso. Ya sabemos como piensa