La Puntita · 25 de Julio de 2016. 16:36h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

Els friquis de l'ANC

La última 'performance' de la ANC

El mariscal Miquel Sellarès va afirmar un dia en un 30 Minuts que li van dedicar a l’Assembla que un dels problemes del sobiranisme és que "hi ha molts frikis". Li hauríem de fer cas urgentment.

N’hem tingut uns quants: aquell que anava dient que Santa Teresa de Jesús era catalana o aquell altre que volia cedir el port de Tarragona a l’Armada xinesa a canvi de suport per a la independència. El Jaume Barberà es queixa ara, però bé que el va convidar i anava donant-li la raó al seu programa.

Tinc seriosos dubtes que simulant un cementiri a la Plaça Major de Vic -a mi em recorden els cementeris francesos de la Primera Guerra Mundial o el cementiri nord-americà de Normandia- aconseguim eixamplar la base social. El procés no havia de ser una cosa festiva?. No era la revolta dels somriures?.

A més fan trampes perquè les creus estan dedicades al “Sistema sanitari català” en al·lusió a aquella frase que li va dir Daniel de Alfonso al ministre Jorge Fernández Díez: “Les hemos dado en todos los morros con Ramón Bagó, les hemos destrozado el sistema sanitario”.

Però el llavors exdirector de l’Oficina Antifrau -per cert, el va proposar CiU- no es referia a tot el sistema sistema sanitari públic sinó al Consorci Sanitari del Maresme i l’empresari de Convergència -va ser en el seu dia alcalde de Calella- Ramon Bagó. Sobre això segur que en sap més que jo el diputat de Catalunya sí que es Pot Albano Dante. Personalment no n’he trat mai l’aigua clara.

Però disposats a destrossar el sistema sanitari català -retallades, a banda- potser que parlem també del cas Innova o del cas Traiber, que són afers més nostrats. Sobre aquests els de l’ANC no han pensat en posar-hi cap creueta.

Perquè de la desena de casos de presumpta corrupció que afecten a Convergència -ara Partit Demòcrata Català- el que em sembla més esgarrifós és precisament el cas Traiber: com van poder posar pròtesis caducades a pacients que portaven mesos en llista d’espera?. A més, a canvi de comissions en metàl·lic o en espècies -viatges, regals, etc- i amb la complicitat dels metges.

Què volen els de l’ANC amb accions com aquesta? Desmotivar les indecisos?. Demobilitzar els convençuts? Escalfar la Diada?. Si en comptes de fer-ho a Vic ho fan a Sant Ildefons han de sortir cames ajudeu-me. Al sobiranisme hi ha gent seriosa com Carles Boix o Núria Bosch, però malauradament sovint queda eclipsada pel friquisme.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Publicidad
Publicidad

14 Comentarios

Publicidad
#11 Joel, Bcn, 30/07/2016 - 11:52

Aquest ultranacionalista espanyol de Pepe, habitant a Andorra, on l'única llengua oficial és el català (ecs!!), practica això tan comú i incivilitzat dels nacionalistes espanyols, que quan no tenen arguments insulten la persona.
España, bello país, qué paisaje i qué paisanaje ! (Unamuno).

#10 Joel, Bcn, 26/07/2016 - 23:05

De tota manera i en honor a l'informació completa s'hauria de dir que els "no-frikis" són incapaços d'omplir la Plaça de Catalunya. Compareu, compareu....

#10.1 pepe., andorra, 27/07/2016 - 14:39

vaya argumento mas chorra, tampoco llenaban la plaza de oriente los no franquistas y no por eso dejaban de tener razon, basar la argumentación en eso, es pensar q todos las personas son tontas y fácilmente manipulables.

#10.2 Joel, Bcn, 27/07/2016 - 19:23

Pepe 1o.1, l'obsessió nacionalista espanyola no et deixa raonar. Els anti-Franco que haguessin anat a la Plaça Oriente els hagueren apallissat.
En canvi els "no-frikis" son totalment lliures d'anar a la Plaça de Catalunya, però incapaços d'omplir-la.
Compara, compara...

#10.4 pepe., andorra, 29/07/2016 - 23:38

otro q se cree q como el es ultranacionalista de lo q sea, los demás q le critican también lo son. Si eres feliz en tu estulticia, alegría para el cuerpo. Y yo me referia al periodo de 1975 a 1980, no al de 1940 1950. Ahora no te apalizan, te funden a inspecciones y multas. Y el q compara eres tu.

#8 QUE SERÀ LO SEGUENT?, Barcelona, 26/07/2016 - 10:49

Em sembla una frivolitat perillosa
que demostre fins a on, no toquem de peus a terra
que s'expresi en tota "normalitat"· que Espanya mata

I es vulgui escusar/ninimitzar tot dient
que tant sol es una FRIKADA

#7 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 25/07/2016 - 20:30

A veure si el Rius s´anima i ens regala algun apunt sobre un dels personatges mes esperpentics i ridiculs de tota aquesta sarsuela, l´amic i marsical de la petanca en Miquel Sellares.

Seria fantastic.

#7.1 Xavier Rius, Martorell, 26/07/2016 - 08:21

http://opinio.e-noticies.cat/l a-punteta/sellares-un-patriota -de-pedra-picada-58135.html

#6 Rafel.la Cases i Noves, La Silvanya d'Amunt, 25/07/2016 - 18:44

Els frikis de l'ANC... Sr. Ríus això vostè no gosava dir-ho en els temps de la gloriosa Via ...cruzis... quins temps que no tornaràn...Déu vulgui, si més no.