La Puntita · 7 de Julio de 2013. 19:10h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

ERC, ni una paraula d'immigració

La prova que la immigració és una patata calenta per a la majoria de partits, també per a Esquerra, és que a la Conferència Nacional sobre la futura Catalunya independent -gairebé dos dies tancats a la Farga de l'Hospitalet- no hi havia cap debat sobre el tema.

Això sí hi ha hagut informes per donar i vendre: «Anàlisi econòmica del procés d'independència de Catalunya», «Infraestructures en la transició nacional» o «Les institucions polítiques de la Catalunya independent», -a càrrec de Ferran Requejo, que els va donar carbasses per encapçalar la llista d'ERC al Congrés. Fins i tot un sobre «Els Països Catalans en el procés de transició nacional».

A més d'un munt de taules rodones -moderades per periodistes de confiança- amb temes tan engrescadors com «Una república amb més qualitat democràtica», «Una república econòmicament més pròspera», «La societat civil: protagonista del procés cap a la independència", «La transició nacional cap a la independència: estructures d'estat i eines jurídiques necessàries» o «Els partits polítics catalans en l'exercici del dret a decidir».

Això sí, dos dies abans -el dia que el Parlament va aprovar incrementar les beques de menjador, assegurar la viabilitat de l'Hospital de Sant Pau, aconseguir les competències cadastrals i revertir les retallades en educació- li vaig dir a un diputat d'ERC -el nom del qual no esmentaré per no posar en perill la seva carrera política-:

- "Amb la immigració us esteu equivocant. Tots, però sobretot l'esquerra".
- Ens ho hem de començar a replantejar.
- El Puigcercós tenia les idees més clares. I el Ridaura, pel que sé, també -vaig afegir en referència al president d'ERC a la Catalunya Nord-.

Però, pel que veig, a hores d'ara encara no han posat el fill a l'agulla. Potser el conclave celebrat a l'Hospitalet era només un acte de cara a la galeria. Tot plegat per continuar fent bullir l'olla. Un nou exercici -habitual a la política catalana en els darrers temps-, de vendre la pell de l'ós abans de caçar-lo.

Si, amb més d'un milió de nouvinguts en els darrers anys, no s'ha parlat d'immigració vol dir que és un tema del qual millor no parlar-ne. Almenys Àngel Colom, de continuar a ERC, els hagués pogut muntar una mesa rodona amb imams.

Aquest és el problema. Ho he dit a Twitter: "tard o d'hora el mapa polític català farà un pet". I el menysteniment que els partits mostren per un tema tan important com la immigració pot ser un dels factors que contribueixen al terratrèmol. Fins i tot encara que, en els baròmetres del CEO, hagi baixat com a preocupació dels catalans.

 

Si em busques em trobaràs:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicidad
Publicidad

7 Comentarios

Publicidad
#8 Ramon, Barna, 14/07/2013 - 20:27

Els immigrants vingueren a CAtalunya quan aqui hi havia feina i en marxaran ara que ja no n'hi ha. Es nomes cosa de temps que el problema s'arregli tot sol, aixi que entrar ara en que fer amb el simmigrants dons son ganes de complicar-se la vida. Ja son prou grandets,

#7 Papaluna, Barcelona, 09/07/2013 - 16:53

Rius, no s'escarrassi. ERC és una secta maçònica que segueix consignes externes respecte a dinamitar (descomposar) Espanya, com ho feren als anys 30 passats. ERC és capaç de, xenòfobament i racistament, sembrar l`odi contra la resta de l'Estat, mentre que promouen la letal invasió extracomunitaria.

#7.1 anton, BCN, 09/07/2013 - 19:20

Serà el sistema, però els qui han deixat entrar l´allau immigratòria tenen sigles, noms i llinatges: El PP i el PSOE amb els respectius governs de l´Estat. Ah !, i l´inestimable ajuda de CIU, IU i tots els altres.

#6 fart del liberalisme, Cat, 08/07/2013 - 21:48

L'allau immigratòria és una consequència del model socioeconòmic i de la globalització que tu defenses, així que menys hipocresia sr Rius. Si volem buscar culpables, trobem-los en el mateix sistema i aquells empresaris que volien ma d'obra barata per explotar a tota costa.

#4 alfredo, Barcelona, 08/07/2013 - 17:33

Y tu, ander, podrías ilustrarnos un poco sobre la inmigración extracomunitaria ?. Es una inmigración de poblamiento ?, cómo ha incidido en el estado del bienestar y los salarios?, se darán aquí los problemas de las banlieues parisinas ?....

#2 ander, lleida, 08/07/2013 - 16:04

Integració; integració; En Català; En Català.

Hablar hablan... otra cosa es de qué aspecto.