Publicidad
La Puntita · 12 de Septiembre de 2018. 11:37h.

JAUME BARÓ I QUERALT

Abogado y Director de Seguridad

FAQs: manipulació, desconeixement o incompetència

Si partim de la premissa que qualsevol mitja de comunicació, com a empresa que és, té un doble objectiu: d’una banda el lucre i de l’altre la influència en el pensament de la població, a part d’informar, òbviament, podem analitzar el cas de TV3. Una empresa pública englobada en la CCMA, objectiu de la qual no es lucre però si el fet de crear opini, influir i informar.

Confesso que fins el darrer dissabte a la nit mai havia vist el programa “FAQs” de què tothom en parla tant, a partir de la polèmica amb Albert Rivera anterior i de que era el primer programa de la temporada, vaig decidir mirar-lo. No entraré en el conjunt del programa ni en continguts doncs no sóc crític de televisió, però si em centraré en la part final del programa, en la qual entrava en directe un suposat militar, i doc suposat doncs apareixia amb nom fals, veu distorsionada i totalment enfosquit. El motiu de l’entrevista? El suposat militar tenia por de signar un manifest contra a favor de les restes de Franco del “Valle de los Caídos”, i d’una suposada manca de democràcia i llibertat en les Forces Armades Espanyoles.

 L’entrevista no va poder tenir més comentaris inexactes, es pot pensar en el desconeixement però difícil de creu amb un programa com aquest que compta amb una gran plantilla de professionals i amb recursos. Des del desconeixement de l’organigrama militar per part de la presentadora, passant per les informacions inexactes sobre els dos manifestos, un a favor i l’altre en contra de l’exhumació de les restes del Dictador. Repassant per sobre:

 -es diu que s’ha fet públic un Manifest de militars a favor de Franco i contra la seva exhumació. En cap moment es diu que només cinc dels signants tenen una vinculació amb el Ministeri de Defensa, doncs la resta ja estan retirats.

-durant tota l’entrevista, i posteriors minuts, s’insisteix de forma continuada en la “manca de democràcia” de l’Exèrcit Espanyol. No es diu que els militars encara en actiu han estat expedientats.

Segons la Llei actual, un militar, com a servidor públic, es deu a la neutralitat política i té prohibit la militància política i sindical, per lo que tampoc pot opinar públicament de temes polítics, que és el que aquest militar ha intentat fer.

Veient tot plegat, si més no, resulta curiosa l’actitud de la presentadora i els posteriors comentaris dels contertulians, un ja no sap que pensar si es deixadesa o simplement, incompetència doncs resulta molt fàcil documentar-se, més quan hi han recursos. Potser l´únic que es busca es donar una mala imatge de les Forces Armades, màxim quan sempre que es entrevistat algun membre d’aquestes en l’esmentat programa “FAQs”, es per immediatament mirar de desprestigiar-les.


 

Publicidad

5 Comentarios

Publicidad
#5 Lluís , Meliana, 19/09/2018 - 10:40

Una anàlisi sense desperdici, del FUQS:

https://www.youtube.com/watch?v=MNGCbBvNBA8

#4 Perico, Matadepera, 13/09/2018 - 15:46

Sirven a una democracia (cuando el estado es democrático) pero no son una democracia. Es exactamente lo que hacen las Fuerzas Armadas españolas, como tantas otras.

#3 Perico, Matadepera, 13/09/2018 - 15:44

¿El ejército chino, el estadounidense, el británico o el francés, o cualquier otro del ancho mundo funcionan internamente como democracias? Un ejército, como un cuerpo de seguridad o cualquier fuerza armada no tiene un funcionamiento democrático, sino basado en la disciplina y la obediencia a la cadena de mando.

#2 botifler1914, Sinitaca, 13/09/2018 - 14:40

Potser l´únic que es busca es donar una mala imatge de les Forces Armades

¿Como puede usted ser tan malpensado de TV3????

#1 JoJaNoVeigTV3, BCN, 12/09/2018 - 21:21

Desde hace unos días desintonice TV3 i 3/24. El programa FAQS no lo he podido ver nunca entero, mi salud mental y mi vergüenza ajena me lo impiden. Les he escuchado durante 1 año para intentar comprenderlos pero me doy por vencido.
Es curioso que el titulo del programa suene como el verbo "fuck" que ya sabemos lo que quiere decir...