Publicidad
La Puntita · 12 de Febrero de 2019. 13:43h.

DANIEL BOIRA

Governem-nos

Segurament recordaran aquest lema de la CUP quan ja ho teníem tot a tocar. "Hola Europa", "Tenim pressa", "Governem-nos", ... No sé com ens haguessin governat llavors; però part d'aquella gent que ens empenyia i encoratjava per aixecar noves fronteres -sempre amb un somriure, per suposat- és qui ara ens està governant. Si més no, són els que estan al Govern de la Generalitat tot ocupant els escons corresponents.

 Hi ha senyals de bon govern? Podrien estar governant, legislant i aprovant lleis per executar-les posteriorment? Algú els ho impedeix? Començo a sospitar que no volen o no en saben.

 Si no vaig errat no abunden les lleis aprovades en aquesta legislatura; es tracta de modificacions de lleis anteriors. Fa pocs dies es va aprovar un decret per regular l'ús dels vehicles VTC. L'efecte immediat va ser la desaparició a Barcelona d'aquest servei. I, un cop entrat en vigor, al minut 1, l'Autoritat de Competència de la pròpia Generalitat rebutja el decret, tot i que no té autoritat per anul·lar-lo, perquè distorsiona la lliure competència. El senyor Calvet n'estarà orgullós. El seu currículum ha millorat.

 El MHP té una llista no petita d'intervencions que demostren la seva bona traça que té per governar per tots els catalans. Malauradament encara no ha tingut temps de condemnar la manca de desfranquització de la policia. Em refereixo a la desfranquització de la policia de Suïssa, que va desallotjar o dissoldre una manifestació a la Plaça de les Nacions a Ginebra, on es volia reivindicar la repressió que es viu a Espanya. Sigui valent, President! Potser un tweet del Sr. Toni Soler l'acabarà engrescant i ho farà: protesti enèrgicament contra aquesta mostra evident de la repressió d'Espanya que amb els seus tentacles arriba fins el país dels Alps que tant s'estima vostè. Ja tindrà temps de governar després, però ara alcem-nos amb aquesta protesta. Apreti, Sr. President!

 Per cert, gran paper de qui fins fa quatre dies era el nostre 'ministre d'Afers Estrangers de Catalunya'. Ell va ser un dels desallotjats. No té desperdici alguna de les fotografies on es veu el seu rostre contrariat per no poder protestar per la brutal repressió (recordin que vivim una crisi humanitària segons el nostre MHP) que patim dia sí i dia també per part d'Espanya. Sr. Maragall, sincerament no el feia tan mediocre. Tot s‘encomana.

 Jo veig aquesta bona governança en la que sortosament estem ficats i m'en recordo d'aquell èxit espanyol al Festival d'Eurovision. "¡Ay, quién maneja mi barca!". TV3 si volgués, podria oferir-nos un programa de Polònia diari. Material no li falta. Però no estic segur que ho acabi fent. Al Director del programa li caldria una bona dosi de valentia que està per demostrar que la tingui. Jo friso per veure-ho.

 Bé, ara el judici: "la sentència ja està dictada", "és una farsa", "només acceptarem una sentència absolutòria", etc. Són opinions paradigmàtiques de persones profundament demòcrates. Aquest judici es converteix amb un gran epíleg, el final de la segona temporada i marcarà l'inici de la tercera, d'aquesta gran serie de producció 100% catalana en que s'ha convertit el 'prusés'.

Ja tenim les primeres manifestacions contra aquest judici. La revolució dels ... somriures. Apreteu, que ja ho tenim a tocar!

Publicidad
Publicidad

0 Comentarios

Publicidad