La Puntita · 16 de Septiembre de 2013. 20:29h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

I el CAC què hi diu?

A hores d'ara no hi ha constància oficial que el CAC hagi decidit obrir un expedient sobre els nens independentistes del Súper3, i quan escric aquesta columna, la notícia ja porta penjada set hores. De fet, el CAC hauria d'haver actuat d'ofici perquè el reportatge en qüestió és del 12 de setembre i en teoria s'ho revisen tot. Si no, no sabrem a què es dediquen exactament les 104 persones -onze d'ells alts càrrecs, per cert- d'un organisme amb un pressupost anual de quasi quatre milions d'euros.

Val a dir tanmateix que, si no fos perquè aquest cop és de calaix, tindria poques esperances. Se'n recorden del cas de les hienes de TV3? Aquell reportatge que comparava els jugadors del Madrid amb aquests animals que s'alimenten de carronya?. Doncs encara és hora que el CAC digui alguna cosa. I això que el van emetre el passat mes de febrer.

Això sí, des de llavors, aquest organisme oficial ha tingut temps de lliurar els Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual, organitzar un Fòrum de la Comunicació, signar un conveni amb el Consell d'Informació de Catalunya o lliurar uns altres premis: els del CAC a l’escola. L'acte, a l'auditori del Cosmocaixa, va ser espectacular. Fins i tot el va presentar Ramon Pellicer. Però els organismes oficials que convoquen premis -com l'Oficina Antifrau- és perquè volen sortir als diaris.

Sense oblidar, per descomptat, el col·loqui sobre "El paper de l'audiovisual en la construcció de les identitats col·lectives" que, abans de la Diada, va cloure el conseller Homs. Amb col·loquis així no m'estranya que TV3 faci després el que fa. Devien debatre sobre el full de ruta cap a la independència en matèria audiovisual.

No es pensin, també treballen. Han picat el crostó a la Cope-Vocento pel català, a Cuatro pel documental Palabra de gitano, a Telecinco per Sálvame i a Antena 3 per emetre 1000 maneras de morir en horari protegit. Fins i tot a Telemadrid per un Telenotícies que, segons el CAC, fomentava la "discriminació" contra els nacionalismes català i basc.

Però ara què diran sobre el reportatge del Súper3? Perquè la nostra sempre ha sortit relativament indemne -el president del CAC, Roger Loppacher, va ser abans president de la CCMA, encara que fos en funcions- com va passar amb l'Hola Europa malgrat les queixes de la diputada del PSC Nuria Parlon. La nota de premsa estava agafada amb pinces, però deixava clar que "no va vulnerar les missions de servei públic que té encomanades".

Sí, ja sé que 13TV és infumable -i el que és pitjor: està finançada per l'Església- o que Intereconomía i l'esmentada Telemadrid també s'apunten a l'anticatalanisme. Però un petit detall: dues d'elles són privades, no públiques. I, en tot cas, jo no vull que la cadena pública del meu país caigui, ni de bon tros, en els mateixos excessos, però des de l'altra banda. TV3 hauria de ser impol·luta com la BBC.

Encara hi ha una cosa pitjor: sí, Espanya ens roba i tota la pesca. Mas es queixa que Madrid ens escanya econòmicament, però tres anys després del seu retorn a la Generalitat ni tan sols ha estat capaç de retallar els sous dels consellers del CAC: 100.000 euros a l'any cadascun. Així no arribarem a Ítaca ni enlloc.

 

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesPublicidad
Publicidad

24 Comentarios

Publicidad
#14 Joan, Casa Meva, 18/09/2013 - 18:52

Reitero.Si diu al reportatge que no tenen amics castellans? Que els hi agrada practicar la segregació? Que estudien amb llibres infectes de mentida? Que van a escoles on els mestres i ells mateixos, disfruten fent de Kapos? Que odien els espanyols? Que voldrien exopulsar algu? Què dius, Rius?

#13 Oriol, Barcelona, 17/09/2013 - 20:32

Acabo de veure el famós reportatge i no veig la manipulació per enlloc. És un informatiu per a nens, què se suposa que havia de fer, obviar la notícia? Els nens que hi surten no els va dur TV3, i només expressaven les seves opinions (influïts pels seus pares, com en qualsevol altre tema). Trist Rius

#12 Juan Francisco , Huesca, 17/09/2013 - 16:57

El Sr. Rius es catalanista, sin duda. Lo que ocurre es que su inteligencia está muy por encima de la media. Eso le impide caer en el fanatismo y en la bobaliconería de otros. Se agradece su honradez intelectual, y también su tolerancia para los que discrepamos de sus tesis. Un saludo.

#11 Gerardo, Barcelona, 17/09/2013 - 12:57

Así me gusta Rius, no te dejes torcer por los catalanes! Necesitamos mas fascistas como tu para nuestro movimiento!! Juntos podemos!

#11.1 Xipolleig, Barcelona, 18/09/2013 - 19:42

Anda q la grandeza de tus argumentos, si es q ya decia Churchill q los fascistas del futuro, como Gerard, se autodenominarian antifascistas. Y como siempre, confundiendo ultras catalanistas con catalanes.

#10 pepillo, barcelona, 17/09/2013 - 12:13

Rius, como sigas así, cualquier día te nombran Botifler de l'Any, como nombraron al Español del Año.