Publicidad
La Puntita · 3 de Junio de 2019. 10:41h.

DANIEL BOIRA

Jo acuso

Imaginem per un moment que la sentència del TDHE de la setmana passada fos de censura o correcció envers el Tribunal Constitucional. La següent ‘pantalla’ ens porta directament a la ‘Conselleria de Propaganda’ de la Generalitat: TN Migdia, TN Nit, 3/24, Preguntes Freqüents, Tot es mou, Info-K, Una ma de contes, etc. Matí i tarda; dia i nit …

Tornem a la realitat. Silenci. Discreció. Notícia en quart o cinquè lloc. Fins que una jugada d’estratègia sumada a una filtració ens treu del pou. La maquinària existent ja fa la resta: notícies, editorials, articles d’opinió. Alguns d’ells -imagino- han d’escriure conscients de la trampa, però hi ha moments que el soldat no es pot qüestionar aquestes coses. És un document oficial de la ONU? No pas. Són International Trial Watch; formada per les següents entitats radicades a Barcelona: Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, Col·lectiu Praga, Institut de Drets Humans de Catalunya, Irídia, Novact y  l’Observatori del sistema penal i els drets humans de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb lligams poc dissimulats amb el moviment separatista. Però cal fer el que calgui, Todo por la patria!. A aquestes alçades de la pel·lícula, cap dels processites (procesionarios, diu un conegut escriptor) està per demanar coherència ni per exigir cap mena de crítica interna als seus exgovernants.

Tornem al comunicat del TEDH. Es tracta d’un Organ Judicial. Acaba de desestimar el recurs interposat per Forcadell, Junqueras i altres parlamentaris. Ha sentenciat inadmisible aquesta demanda. La lógica diría que ara hauríem d’escoltar les mateixes coses que en el seu dia -i cada dia- es diu per aquí del Tribunal Constitucional i de la Justícia espanyola. Franquistes, repressors, dictadors, pre democràtics, etc.

La nota d’aquest Tribunal afegeix que la decisió del TC de suspendre la sessió plenària del Parlament català era necessària en una societat democrática. Perquè calia mantenir els drets i les llibertats dels altres -els ciutadans representats per les forces no independentistas del Parlament. Poca broma, perquè portem anys amb aquesta història de bons i dolents. El senyor Junqueras atemptava contra la llibertat de milers de ciutadans catalans. Això és una sentència definitiva del TEDH.

Aquest polític té una fama que no es correspon amb la realitat de les seves accions. Junqueras ha atemptat contra la llibertat de molts ciutadans catalans. I les seves recents campanyes; centrades descaradament en la llibertat. Em costa creure una persona que diu estar tan compromesa amb la llibertat i no denuncia actes tan palesos contra la llibertat que es van produir durant la campanya a les generals efectuades contra partits constitucionals a Catalunya. És això un compromís sincer i incondicional amb la llibertat o busca, com sigui -lògic- la seva llibertat? Sr. Junqueras, no pateixi. Els seus no li demanaran una mica més de coherència; en aquest sentit no ha de patir gens. Todo por la patria!

Publicidad
Publicidad

2 Comentarios

Publicidad
#1 José Hucha, En lo más profundo de Tractoria..., 03/06/2019 - 22:12

Enhorabuena por su artículo. Comparto absolutamente opinión sobre Junqueras. Si la sentencia del TEDH hubiera sido de signo contrario....lo que hubiéramos tenido que aguantar.

#1.1 pepe, andorra, 06/06/2019 - 12:32

de ahi lo necesario de monopolizar la informacion para abrir el altavoz y cerrarlo en funcion de los intereses del separatismo. Por eso hay q hacer q como minimo, la propaganda se la paguen ellos de su bolsillo en lugar de endiñarnos la factura al resto de los españoles, con permiso de los caciques madrileños.