Publicidad
La Puntita · 8 de Enero de 2018. 09:35h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

Justícia polititzada

Els tribunals per segona vegada desautoritzen el mandat dels catalans a les urnes. La primera va ser el 2010 amb la sentència sobre l'Estatut, amb la qual no van tenir en compte el referèndum i van fer aplicar una llei que no havia passat per cap dels organismes legislatius (Parlament i Congreso).

Ara el president del Gobierno no sols va destituir el Govern català tot deixant el Parlament com una Càmera folklòrica, sinó que els Tribunals pretenen modificar el mandat dels catalans en les passades eleccions empresonant o propiciant l'exili de vuit càrrecs electes i limitant l'actuació política -després de la seva posada en llibertat- d'uns altres quatre, a banda d'obrir causes -de moment- a més de mig centenar de polítics (i encara estan pendents més de vuit-cents alcaldes per saber si se'ls imputa pel seu suport al procés).

Diuen que hi ha polítics presos. Quasi no és veritat, la majoria dels centenars de càrrecs del PP encausats i en menor grau del PSOE i d'altres partits acusats de corrupció fa anys que esperen una sentència a casa seva, sense que se'ls imposin greus mesures preventives. I quan tenen sentència ferma allarguen el seu compliment mitjançant recursos.

En canvi hi ha presos polítics per intentar aplicar el seu programa i malgrat que constitucionalment els càrrecs polítics no poden ser sotmesos al mandat imperatiu, els tribunals han limitat la seva actuació prohibint-los conferències i fins i tot limitant el seu poder d'actuació. Paral·lelament els fan unes acusacions -sedició- que han escandalitzat -i així ho han manifestat- a nombrosos juristes i no pocs catedràtics de dret constitucional.

Però del que es tractava -com deia Rajoy- de treure els nacionalistes de les institucions i si les urnes no els donen la raó, que siguin els tribunals empresonant o inhabilitant als càrrecs electes els que tractin de modificar majories parlamentàries.

Publicidad
Publicidad

5 Comentarios

Publicidad
#10 James, Tabarnia, 10/01/2018 - 23:42

Otra columna sacada del orto

#5 A., Barcelona, 08/01/2018 - 18:31

Quan van a la presó els de la Gurtel o els del PSOE d'Andalusia no hi ha queixes. Quan van els "nostres" la justícia està polititzada. Au va, "a otro perro con ese hueso" com diuen els castellans.

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/01/2018 - 14:47

Miente usted más que habla. De lo que se trataba era de parar un golpe de estado. Eso que tanto defiende usted con su actitud cerril y con tantas mentiras.
Objetivo de su escrito? Hacerse la victima. Eso indica inmadurez como persona por su parte.

#2 PepetCabrejat, Bcn, 08/01/2018 - 14:26

El seu victimisme és lamentable i fa veritable llàstima.

#1 Marta2, Cornella, 08/01/2018 - 11:08

Como no creo que el señor Orta sea tan necio como indica su escrito solo queda pensar que escribe con malicia.

Recuerde que lo que diferencia a Forcadell y a los diversos exconsellers que están en libertad bajo fianza y a Junqueras que permanece en prisión es el riesgo de reiteración del delito. Junqueras sigue erre que erre.

Allá el.