La Puntita · 27 de Marzo de 2013. 13:12h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

La gestoria

El ex presidente Montilla

En nom propi i de Convergència avui voldria demanar disculpes a l'expresident Montilla. Jo -per descomptat- no sóc el portaveu de CDC però com que Oriol Pujol està imputat, ara tampoc no se sap massa qui és.

Al capdavall, la federació nacionalista es va passar la darrera legislatura del tripartit dient que el govern de Montilla era com una gestoria -qui dia passa any empeny- i que després vindria el govern dels millors.

Però, a l'hora de la veritat, l'anomenat govern dels millors es va saldar amb la incorporació de només tres consellers independents: Francesc Xavier Mena (Empresa), Pilar Fernández Bozal (Justícia) i Ferran Mascarell (Cultura).

I com que els dos primers van saltar a la primera no devien ser pas els millors, oi? Pel que fa a Mascarell no compta perquè se'n va anar del PSC per ressentiment després que no li fessin cas. I, a hores d'ara, ha comès ja relliscades dignes del tripartit.

Sí, ja sé que Montilla no és l'alegría de la huerta -la frase és de Maragall- i que el tripartit va ser un desgavell, però quan Zapatero anava dient que atraparíem Alemanya i França almenys ell ja va admetre -l'abril del 2008!- que tot plegat no era una desacceleració, sinó una crisi.

Això no vol dir tampoc que deixi de criticar l'expresident Montilla quan calgui. Per exemple, o fas de senador o fas d'expresident, però tenir tres oficines d'expresident en els temps que corren és un disbarat.

Montilla hagués quedat com un senyor si, quan va plegar, hagués creat una fundació per promoure el català -la idea no és meva, sinó d'un exdiputat del PSC- en comptes de dedicar-se al cementiri d'elefants del Senat. Als EUA, Jimmy Carter està considerat el millor expresident de la història. Aquí, dels expresidents, no sabem què fer-ne.

Però -ho deia l'altre dia al Twitter- les rodes de premsa de l'actual Govern de CiU comencen a assemblar-se a les del tripartit. Pitjor: a les de les acaballes del tripartit. Fins i tot ara també es barallen entre ells. I només porten tres mesos.

Només cal agafar, per exemple, els Acords de Govern d'aquest dimarts. Amb prou feines set folis en els quals tan sols hi ha tres acords: interposar un recurs contra el Ministeri d'Educació, modificar el codi de consum i un conveni per als procuradors.

Per acabar d'omplir el dossier van haver d'afegir que l'Executiu ha assolit la "previsió" de contractació amb entitats de caràcter social. Almenys han assolit un objectiu. Això no és un govern, ni tan sols un govern de vacances ara que s'acosta Setmana Santa: és la mateixa gestoria que criticaven a Montilla.

D'acord: Espanya ens escanya, no hi ha Pressupostos i Esquerra fa el ronso. Però això no és culpa dels ciutadans. De vegades tampoc no sé si, a Palau, se n'adonen que a fora hi ha 665.000 persones sense feina. M'estalvio altres drames socials per culpa de la crisi com els desnonats, les preferents o simplement els pidolaires. No s'han fixat que ara hi ha més gent al carrer demanant caritat?

Això és un peix que es mossega la cua: no sortirem de la crisi sense estructures d'estat, però si no comencem a sortir de la crisi tampoc no tindrem estructures d'estat. Entre d'altres raons perquè aquests 665.000 aturats, a l'hora de votar, la majoria es quedarà a casa. El mínim que se li pot demanar a un Govern és que governi.

 

 

Si em busques em trobaràs:

 

https://twitter.com/xriusenoticieshttp://www.facebook.com/xriusenoticieshttp://www.contralabarcelonaprogre.cat/ 

Publicidad
Publicidad

7 Comentarios

Publicidad
#5 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 30/03/2013 - 15:09

Montilla no necesita disculpas, no le importa lo que hayan dicho o digan de él. Lo que le interesa es seguir bien instalado en la partitocracia política del postfranquismo. Ha sabido adaptarse al PSC, ERC, ICV, Pujol, ZP, etc. y sacar provecho con habilidad. No hay otro como él. Por fortuna.

#4 Barcelona, Barcelona, 29/03/2013 - 00:09

Doncs una gestoria massa cara pels contribuents.

#3 J. Pla, Mesenllà., 28/03/2013 - 20:17

Gestoria no, collonada.

#2 Albert P., Barcelona, 28/03/2013 - 08:14

Si el deute de la generalitat no hagues crescut de forma desmesurada a l'epoca del tripartit no estariem tant escanyats ara, i probablement tindriem molta mes força per presionar rajoy. Ara, quan no tens ni un ral i l'unic que te'l presta es qui te'l pren sistematicament estas venut.

#1 Francesc777, Barcelona, 27/03/2013 - 14:21

Bona descripció de la situació, però on es l'anàlisi periodística? Per exemple, perquè només es van incorporar 3 independents al Govern? Resulta que ningú més amb cara i ulls s'atreviria a fer-se càrrec d'una funció pública, mal remunerada, amb pressupostos minvants i totalment desprestigiada.

#1.1 Lliberal, Barcelona, 27/03/2013 - 15:39

Espanya escanya a Catalunya o als catalans? Qui paga? El Govern greixòs ple de funcionaris, treballadors públics i despesa ineficient o els treballadors i empreses catalanes? Qui és l'escanyat? Volem un govern greixòs? Em solidaritzo amb el SECTOR PRIVAT català i espanyol. Polítics = misèria

#1.2 María Jesús, Barcelona, 27/03/2013 - 17:39

Polítics = misèria i pessebre.