La Puntita · 14 de Julio de 2016. 20:02h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

La mala sort de l'Artur

Al final serà veritat que Mas és malastruc. La veritat és que el pimer en avalar aquesta teoria va ser Salvador Sostres en un llunyà artice el 2012: "Mas es gafe y no un gafe cualquiera. Es un gafe total, es la metáfora de lo gafe" (1).

Sostres ha esdevingut ara, des de les planes de l'ABC, un crític implacable del procés. Però s'havia trencat la cara per Convergència quan Convergència estava a l'oposició cosa que em sembla que no li han agraït mai. Fins i tot té un llibre titulat "Sóc convergent, i què?” publicat el 2005. En ple tripartit.

En una data més recent, l'escriptor Ignacio Vidal-Folch -també crític amb el procés, tot sigui dit- ha arribat a una conclusió similar: “visto que desarticula y destruye todo lo que toca, temo que Mas sea gafe” (2).

Potser a la llista hauríem d’incloure el crític Ponç Puigdevall, però en aquest cas no parla de mala sort sinó directament de malaptesa: “La principal desventaja o adversario de Artur Mas es su ineptitud” afimava en un article pels volts de les darreres eleccions al Parlament (3).

Jo no ho sabria dir. Com que sóc dels que li agrada tocar de peus a terra no crec en la sort. I vaig deixar de llegir el zodiac quan -a la mili- sempre m'anunciava un viatge imminent. Com a molt, de la caserna a casa. I encara.

Però darrerament s’acumulen els indicis. Jordi Cuminal proposa dos noms -a més pagant- i va i li tomben. Mas vota l’endemà per Junts per Catalunya -per anar preparant la rutpura amb ERC- o per Partit Nacional Català de segona opció i els delegats es passen la seva opinió pel folre.

No han acabat aquí els maldecaps. Ara resulta que el Ministeri de l’Interior hi posa traves. Podríem dir que, com amb els casos de corrupció, és una altra operació de les “clavagueres de l’Estat”. Pero resulta que els primers en impugnar-ho han estat els seus propis socis electorals: Demòcrates de Catalunya. Per més inri hi ha un altre partit que té un nom gairebé idèntic: Moviment Demòcrata Català.

I això que tot l’objectiu del congrés -no era un congrés, era un lifting- tenia per objecte canviar el nom perquè no canviés res més. No sé si en la llista d’auguris cal afegir també la renúncia de Jordi Turull, que passava per ser el nou home fort triat per Mas. Ho ha hagut de deixar córrer abans d'arriscar-se a patir un vot de càstig.

Amb els números a la mà també sembla que la cosa va de mal en pitjor: en les eleccions generals el seu partit ha passat de quasi el 30% el 2011 al 15% el 2016. I, en les eleccions al Parlament, del 38% el 2010 al 30% el 2012, vuit punts menys en dos anys. Un rècord difícilment igualable.

Ara formen part d’una coalició amb data de caducitat: Junts pel Sí. Però curiosament CDC i ERC tenen sis anys després el mateix nombre de diputats que va assolir CiU en solitari el 2010: 62.

Potsr sí, doncs, que Mas és malastruc. Caldrà veure definitvament què passa a les properes eleccions amb el nou Partit Demòcrata Català o com s'acabi dient el nounat. i si ha estat un polític a l’alçada de Macià o Companys o si, com em temo, tot el que toca ho acaba trencant.


(1) El Mundo: ”Recuerda que Mas es gafe”, 9 de desembre del 2012

(2) El País: "Golpes de Suerte", 2 d'agost del 2015

(3) El País: “El nuevo avatar de Mas”, 2 de setmbre del 2016

 

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Publicidad
Publicidad

13 Comentarios

Publicidad
#12 Ves per on, Bcn, 17/07/2016 - 21:37

No conec rès més agradable que llegir l'odi i la ràbia que vessa d'aquesta publicació.
Visca la República Catalana !!*!!

#11 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 16/07/2016 - 04:06

Es totalment inexplicable com encara pot haver.hi gent que sense viure a costa d´aquesta farsa que uns mesquins han anoment com Itaca encara puguin creure de bona fe en una entelequia tan disbaratada.

#10 tonia, barcelona, 15/07/2016 - 18:55

Diria que tot està sortint com es disenyà previament. Sí hi ha una mica de "moguda" sembla més -autèntic- ....el que s'ha fet - tothom en parla i sembla quelcom important . Com diu la dita: Han tret els ulls al gat i ha quedat cec. Mai vist........Res no passa que no estigui previst

#9 Quien mal anda mal acaba. Se le fue "la olla", Mas d lo mismo es de pena!, 15/07/2016 - 17:28

No sabemos si será gafe... Pero si q se pasó de listo!
Ha puesto a todos los catalanes contra la pared, se ha unido a partidos q son la antítesis de lo q era CIU, ha despreciado a Unió, en definitiva si los partidos son Cataluña - yo creo q NO - la ha hundido s y los catalanes
estamos desubicados!

#8 DE MALA SORT, RES DE RES, Barcelona, 15/07/2016 - 16:49

Su ha traballat molt i molt:

Con va trovar el pais i com l'ha deixat
Quin deuta va trovar i quin a deixat
Quans escons tenia i quans te
...

S'omplen la boca de PATRIA
pero de governar POQUET

I sempre les mateixes excuses
prou culpar SEMPRE als altres
prou de jugar a les AMAGATALLS