Publicidad
La Puntita · 9 de Junio de 2017. 09:39h.

ANNA ERRA

Alcaldessa de Vic

La nova facultat de medicina de Vic: Excel·lència, talent i prestigi

La nova facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) serà una realitat a partir d’aquest mes de setembre. Com a alcaldessa de la ciutat, em complau enormement poder aportar el nostre granet de sorra per satisfer la demanda d’aquests estudis, que actualment quintuplica l’oferta de places dins del sistema universitari català. Cada any acadèmic, vuitanta alumnes podran matricular-se al Grau de Medicina que oferirà la UVic-UCC, una carrera que s’impartirà en català, castellà i anglès. A més, segons un estudi del Col·legi de Metges de Barcelona, s’estima que els propers 10 anys es jubilaran 6.000 metges del total de 33.000 que hi ha actualment, fet que evidencia la necessitat de formar nous professionals en l’àmbit de la medecina amb caràcter urgent.

Poder vincular la UVic-UCC, i de retruc la nostra ciutat, a uns estudis amb tant de prestigi suposarà un gran salt a nivell de coneixement i d’atracció de talent, i constata la perseverança, la constància i l’excel·lència del projecte i de les entitats que hi ha al seu capdavant.

Més enllà dels beneficis a nivell d’imatge, no són menors les repercussions socials i econòmiques que tindrà per Vic i per la comarca d’Osona la implantació de la facultat de Medicina de la UVic-UCC. De forma directa, la nova facultat suposarà la creació de 243 llocs de treball qualificats, i generarà un volum de negoci aproximat de 22 milions d’euros anuals. Pel que fa al PIB d’Osona i del Bages, es preveu un augment d’un 0,26%, uns 8500 milions d’euros, vinculat també directament a la facultat de Medicina de la UVic-UCC.

Vic continua apostant, doncs, per la formació i l’educació al més alt nivell, i, en aquest cas, quedarà reforçat el vincle entre les ciutats de Vic i de Manresa, vehiculat a través pel nou grau de Medicina. La Catalunya Central disposarà, així, de dues ciutats universitàries que enfortiran el sector sanitari a través dels professionals que formaran. Durant els dos primers cursos, el Grau s’impartirà a la nostra ciutat, i a partir del tercer curs, el Campus de Manresa acollirà també una unitat docent i també s’hi realitzaran les pràctiques de simulació mèdica.

Pel que fa al model econòmic dels estudis de Medecina, es caracteritza per ser de finançament privat, i, per tant, no es consumiran recursos públics. La nova facultat buscarà també captar estudiants internacionals. Els alumnes es matricularan a través del sistema general de preinscripció universitària català. Entre un 15 i un 20% dels alumnes seran becats, o bé a través del sistema de beques propi de la universitat i/o de les beques ofertes per la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Educación. Amb aquesta fórmula, doncs, es garantirà l’accés a la universitat i a aquests estudis a aquells alumnes amb menys recursos econòmics, amb una profunda vocació social.

Des de la ciutat de Vic estem a punt per aquest repte i confiem plenament en l’impuls econòmic i en la visibilitat que ens aportarà, no només a nosaltres, sinó també a tota la comarca.  

 

2 Comentarios

Publicidad
#2 Mark, Bcn, 11/06/2017 - 10:03

El año que hice en Vic, no se dio ni una sola materia en otra cosa que no fuese catalán. Convencido estoy de que muchos profesores no sabían hablar otra cosa. Universidad endogámica donde las haya. Vais a captar mucho estudiante internacional si...
Como gestionaréis los enchufes con el hospital?

#1 Kropotkin, Vic, 09/06/2017 - 18:34

Pero sobre todo que las clases sean solo en catalan. El paciente que no lo entienda no merece vivir. Jua, jua, jua,...