Publicidad
La Puntita · 22 de Mayo de 2013. 08:07h.

La paranoia del CNI

Para leer una versión en castellano pincha aquí.

Com que tot nacionalisme necessita un enemic extern del qual sentir-se ofès, l'última moda entre el sobiranisme català és veure agents de CNI per tot arreu. Com el nen d'"El Sisè Sentit", en lloc de veure morts, el sobiranisme en la figura dels seus altaveus mediàtics ja sigui premsa pública o concertada en ràdio, televisió, premsa escrita i algun digital que altre donat al que jo anomeno sensacionalisme hipersobiranista, ens bombardegen amb visions fantasmagòriques d'agents del CNI espanyol per tot arreu. Aquests agents no tenen altra missió, sembla que han estat entrenats específicament per això, que carregar-se el procés sobiranista català. Per a això, com el sergent Foley de la pel·lícula Oficial i Cavaller, no dubtaran en utilitzar tots els mètodes justos i injustos per aconseguir que els sobiranistes desisteixin de les seves oh! nobles motius.

De poc importa que internacionalment s'alerti de l'existència d'integrisme islàmic en plena ebullició a Barcelona per vigilar amb més cura la seguretat de tots (sobiranistes, unionistes o als que s'abstenen en tot aquest procés en el qual ens ha ficat Artur Mas i Oriol Junqueras). No. Com passà a l'època del govern de Rodríguez Zapatero, en la qual la culpa de tots els mals d'Espanya des de 2004 a 2011 era d'ell segons obra i gràcia del PP (cert que ZP va cometre errades però era igual que a un el partís un llamp, cosa que és un infortuni d'escasses probabilitats doncs també era culpa de ZP segons la mania obsessiva compulsiva de la gent del PP); doncs bé, ara sembla que al nacionalisme català li dóna per culpar d'un possible fracàs del procés sobiranista el CNI. Total un enemic més a la causa la fa encara més noble als seus ulls i més victimista als que com jo, pensem que això no passa d'episodi còmic de sèrie C.

L'últim capítol esdevingut amb el catalaníssim sobiranista Ziani (14 anys a Catalunya i sense parlar català fa pensar que Àngel Colom no li ha ensenyat molt bé l'ofici de "nou català"), està ja sobrepassant la ratlla del que és esperpèntic i patètic. Veure els Tremosa, Rahola, Colom... criticar el govern espanyol de no demòcrata per enviar al Marroc un espia col·laborador d'un altre país i per temes relacionats amb salafisme causa vergonya aliena. És igual que el conseller Espadaler desmarqui la deportació de Ziani de qualsevol atac al sobiranisme. Aquesta no és la versió que els agrada als agitadors de la propaganda independentista. Fan bo allò altre "gran demòcrata" per les seves cèlebres frases, Heribert Barrera, quan deia que entre defensar la democràcia o Catalunya triava Catalunya. És clar que parlem de la seva concepció del que ha de ser Catalunya. Mirin, hi ha temes, com aquest, en què els interessos polítics cal deixar-los de banda per salvar els interessos en la seguretat de tots. El que sí que sembla cert és el fet que Àngel Colom se li escapa Nous Catalans de les mans (primer va ser un pakistanès vinculat a la seva fundació acusat de tràfic de drogues i ara l' "affaire" Ziani) i per desviar l'atenció ens presenta focs artificials en forma de agents del CNI i joc brut del govern d'Espanya.

I és que creu el sobiranisme, egocèntric com és, que a Madrid van molt preocupats amb el tema de la independència de Catalunya la qual pels seus ideòlegs ja és un fet i si no ho creuen, mirin ja com preparen el dia després tan segurs ells de guanyar un hipotètic referèndum per golejada o fer una declaració unilateral d'independència. A Madrid estan per altres coses. Quines? Gran pregunta la qual ens fem molts i de la qual no sabem la resposta. Però entre les enormes preocupacions no crec que sigui la d'enviar agents del servei secret a carregar-se el procés sobiranista català. Això, unit a una invasió militar de Catalunya, està més dins de l'argument de les mil i una pel·lícules d'història-ficció per celebrar el 2014 que preparen alguns caçadors de subvencions fidels a l'independentisme que en la realitat del dia a dia de molts catalans. Alguns han vist, certament, massa pel·lícules.

Segueix-me a Twittter: @ang_guillen

Publicidad

13 Comentarios

Publicidad
#10 Juas, juas, 04/06/2013 - 14:04

El argumento del CNI sólo lo dicen los partidarios del SSII (Servicios de Supuesta Inteligencia Independentista). ¡No dan para Mas!

#9 potser, Vallirana, 04/06/2013 - 13:24

puede ser que no vayan tan errados , hace un mes que el CNI fichó un ex-alto cargo del departamento de Interior de la Generalitat con un fin nada claro.
evidentemente a mi entender es hacer daño al proceso soberanista y a la propia Generalitat ya que me imagino ese señor conoce bien donde hacer daño

#8 erika, hospitalet, 01/06/2013 - 20:32

Tu si que has vist pel.lícules Guillen. Pesat, monotema

#7 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 27/05/2013 - 20:06

Hace bien el CNI en vigilar. El separatismo catalán va por el mundo buscando aliados. Sin escrúpulos. Macià pidió en 1926 ayuda a Stalin para invadir Catalunya desde Prats de Molló. Seguro que Mas se aliaría con los islamistas; y no solo con los moderados de Qatar, como hace el Barça.

#6 Guillen tu tb treballes per un país extranger , Lleida, 26/05/2013 - 15:35

Parlant de paranoies, que us passava als espanyols a euskadi els últims 50 anys? Veiau terroristes i regals sota el cotxe a cada cantonada, també conegut com "síndrome del norte". D'altra banda si trobes justificat expulsar algú per treballar per un govern extranger..t'hauriam de deportar demà!!!!

#6.1 Caga Tio, La Garriga, 27/05/2013 - 11:49

Comentari de molt mal gust. 858 víctimes d'atentats terrorístes de la banda armada ETA, justifica amb escreix mirar sota del coche abans d'utilitzar-lo i veure possibles assasins on calgui. Donem gràcies de no haver tingut que viure aquesta època al País Vasc.

#6.2 Mabus, Barcelona, 29/05/2013 - 12:38

#6

Tu a qui vas a deportar, si ets un poblerí d'una provincia insignificant i que no reflexa la realitat catalana!