Publicidad
La Puntita · 14 de Marzo de 2017. 07:21h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

La sentència

La sentencia sobre el 9-N és un exemple que quan els problemes es decideixen en els llocs inadequats lluny de trobar-hi solucions els aniran enverinant més.

Uns diuen que la sentència ha estat “benèvola”, ja que “només” els han inhabilitat a un per dos anys i a les altres dos per mesos. Segurament amb les actuals lleis a la mà les condemnes podien haver estat molt més dures amb el que cal sospitar i més que res és un avís a navegants. O sigui que si es persisteix en voler posar les urnes, les properes resolucions seran més dures. Previsiblement començaran a rodar caps, primer el de la presidenta del Parlament, després membres de la Mesa i del Govern, més tard alcaldes i regidors, qui sap si fins i tot gosaran a declarar alguns partits fora de llei.

En aquest cas possiblement la justícia més que ser una solució es converteix en un problema que es farà cada cop més gran en la mesura que -en l'actual lògica- segueixi el seu curs, però això no soluciona res més que qüestionar la democràcia espanyola, ja que el problema no és judicial si no polític i mentre no es resolgui políticament no s'hi trobarà solucions democràticament acceptables.

El xoc de trens -si ningú s'aparta- està servit. El govern de Madrid no sembla disposat a negociar res amb l'important suport d'uns partits que des de fa anys treballen per enfrontar els catalans (PP, Ciudadanos, PSOE i des del canvi de camisa, el PSC, encara que tractin de donar la culpa a altri). Per altra banda el Govern de la Generalitat, el Parlament i els partits que promouen “referèndum o referèndum” i si no canvien de postura han de començar a deixar-se de filigranes i desobeir a cara descoberta les disposicions de Madrid.

Les cartes estan sobre la taula i tothom hauria de saber que tots els conflictes acaben amb una negociació política i com abans es produeixi, millor per tots.

6 Comentarios

Publicidad
#6 Jordi, Altea, 18/03/2017 - 15:55

Siguiendo la última idea del artículo, es verdad que el conflicto deberá solucionarse con política, pero de ninguna manera incluirá ninguna amputacion al derecho de soberanía de todos los españoles.

#5 Koan, Barcelona, 17/03/2017 - 18:57

Que malament redactes!.

La primera frase és un caos de temps verbals, puntuació errònia i relatius mal utilitzats. I et dius periodista!.

I la que comença "Segurament..." no s'entén.

#4 Paco, valencia, 16/03/2017 - 17:10

solo falta que busquen la raza "aria" catalana, ya que se han inventado "su historia" que no se la creen ni ellos

#3 pepe.----, andorra, 14/03/2017 - 11:31

q insistencia entre los adlateres del separatismo mas rancio y casposo el mentir una y otra vez, en tergiversar los hechos una y otra vez y en pensar q todos menos ellos, son imbeciles. Si la dictadura blanca no os usara para tapar el saqueo de los presupuestos, me pregunto q usaria como distraccion....E

#2 botifler1914, Sinitaca, 14/03/2017 - 10:35

Si miras la historia de Cataluña con un poco de distancia, no será el primer enfrentamiento con el resto de España, NI EL ÚLTIMO