Publicidad
La Puntita · 29 de Diciembre de 2020. 13:18h.

JAUME TUTUSAUS

Abogado. Units per Avançar

L'acord entre PSC i UNITS ens esperona a intentar guanyar eleccions

Es comença a aclarir el panorama polític de casa nostra. El dia 28 de desembre s’ha signat l’acord de col·laboració electoral i de legislatura entre el PSC i Units per Avançar. No és cap innocentada: sortim decidits a guanyar les eleccions, i esperem que els resultats ens siguin favorables. Davant el pessimisme en el qual vivim instal·lats des de fa anys, com a conseqüència del procés independentista i de la paràlisi que tenalla l’actual Govern de la Generalitat, més preocupat pel simbolisme i la gesticulació que no pas per la gestió efectiva en favor de tots els ciutadans de Catalunya,  cal afegir-hi la pandèmia, que ha acabat per trasbalsar completament les nostres vides.

 

Sempre hem mantingut que a Units som partidaris de sumar i no de restar, de no posar línies vermelles en temps de dificultats, objectiu compartit també des de sempre pel PSC, la qual cosa ens ha portat a conjugar esforços perquè el nou Govern sortint de les eleccions del 14-F sigui capaç de compartir els grans objectius de país, i molt especialment, els de donar sortida als reptes més grans i difícils als qual s’haurà d’enfrontar Catalunya en els propers anys: posar fre a la pandèmia, lluitant de valent i sense escatimar esforços, i amb tot el coratge necessari, per sortir el més aviat possible de la crisi sanitària, social i econòmica que ens tenalla, però per sobre de tot, mantenint l’actual cohesió social, alhora que enfortir l’autogovern, avançant fermament i activament cap a una veritable Catalunya autònoma, inserida en el marc de l’Estat espanyol en tant que integrant del marc legal comú europeu.

 

No serà fàcil. Davant l’extrema polarització en la qual es mou permanentment la política catalana, derivada de la lluita cada vegada més acarnissada entre els partits sobiranistes per fer-se amb l’hegemonia d’aquest moviment, com diu en Ramon Espadaler, des d’Units hem arribat a la conclusió que si féssim un examen de realisme, només en Pere Aragonès o en Miquel Iceta estan en condicions de guanyar la presidència de la Generalitat, sense perjudici que, per altra part, només el PSC i Units representen i fan bandera, hores d’ara, de la política de la moderació i la centralitat a casa nostra. Per això, sense renunciar a les qüestions relatives a la consciència personal i a altres àmbits programàtics que defensa Units (l’escola concertada, per exemple, o garantir el manteniment i desenvolupament del model sanitari català), Units té com a prioritat contribuir, des d’una posició estrictament catalanista i proeuropea, a la reconstrucció social i a la reactivació econòmica de Catalunya.

 

Estem convençuts que aquests dos pilars seran fonamentals i estrictament necessaris perquè Catalunya i les seves institucions d’autogovern recuperin el prestigi perdut en aquests anys de xoc institucional, de divisió social, de creixement de les desigualtats socials de manera alarmant i de fortíssim retrocés econòmic, que ens ha portat a perdre la posició de rellevància que teníem sobre la resta del territori de l’Estat en benefici d’altres comunitats autònomes. Volem i aspirem a tornar a ser capdavanters en moltes matèries: econòmiques, culturals, educatives i  científiques, volem tornar a ser competitius, però això sí, fent també efectiu i compatible el nostre dret a l’autogovern amb el principi de solidaritat entre les diverses nacionalitats i regions d’Espanya.

 

No serà fàcil, però per això mateix volem donar un missatge en positiu a la societat catalana: “Socialistes i Units per Avançar” sortim a guanyar les eleccions, volem trencar l’actual hegemonia sobiranista al Parlament i, també, ser decisius, perquè la constitució d’un nou govern passi necessàriament pel PSC-Units, però advertint ja d’entrada que en cap cas donarem lloc a un nou govern que, en lloc de focalitzar la totalitat del seu esforç en la reconstrucció sanitària, econòmica i social, ho faci en el reconeixement del dret d'autodeterminació i l’amnistia.

 

En això, els ciutadans d’aquest país poden estar ben tranquils: el nostre compromís passa única i exclusivament, de manera decidida, per la ferma defensa de la Constitució, l’Estatut i l’Estat de Dret. Ni més ni menys!

 

 

Jaume Tutusaus. Advocat. Units per Avançar

Publicidad
Publicidad

2 Comentarios

Publicidad
#2 Xesco, Poblenou, 05/01/2021 - 12:11

I ben tranquils que estem. Si es pels vots que aportara Units, mes o menys els mateixos que Democrates a Junts. minims. aixo si, un gran sou pel jefe que aixi no tindra que treballar per guanyar-se la vida. Aixo de treballar es pels obrers, autónomos i altres males bestias que paguen el impostos que ells, insignes procers, malbaraten.

#1 pepe, andorra, 30/12/2020 - 01:00

si van a ganar si o si, entre los de indra y dominion y los juegos con los restos q existen entre bastidores, esto parece ya como las elecciones de la restauracion con aquello del puro y duro. Ahora solo pagan un sueldo a sus votantes y de ahi el brutal nivel de deuda publica q estos malos gobernantes van a dejar, voto nulo es la mejor opción.