Publicidad
La Puntita · 26 de Noviembre de 2019. 10:21h.

MARTÍN MARTÍNEZ MARTÍNEZ

premsa i educacio

Les veritats que ha destapat el procés

És clar, que hem de defensar el català!. I també l'espanyol que és la llengua oficial de l'estat. És clar que Espanya és una realitat plurinacional. I també Catalunya. És clar que Catalunya aporta més rep menys. I també Barcelona dins de Catalunya, aporta més i rep menys. És clar que podríem d'acceptar que Espanya és divisible. I també Catalunya.

És clar que hem de defensar la llibertat d'expressió, però, no la dels mitjans públics que han de ser imparcials. Ni la dels que ocupen amb poques limitacions els espais públics i tallen autopistes.. (..). És clar que hem de defensar "l'escola catalana de tots", però sense excloure l'idioma comú.(...). És clar que Espanya és una democràcia plena, tot i que, els independentistes han manifestat repetídament el contrari. Consulteu l'informe The Global State of Democracy 2019. 158 estats analitzats. Espanya el lloc 13.

El procés ha fracturat la societat i tenim dues identitats pàtries enfrontades. Dues nacions!. Abans es deia, Catalunya un sol poble. Ara, ja no es pot dir. Abans es deia, el moviment independentista un moviment pacífic. Ara ja no es diu. Quim Torra, en una entrevista al mitjà belga Doorbrak, considera que el procés ha entrat en una "Nova Fase".

Publicidad
Publicidad

2 Comentarios

Publicidad
#2 M, Barna., 28/11/2019 - 08:04

A ver, si a partir de la segunda verdad, se entierra el concepto de nación. A ver si almenos, debilitamos el concepto.

#1 Pepe, Alacant, 27/11/2019 - 05:11

Desde el inicio de la autonomía, los políticos catalanes han representado, gobernado, y legislado, para los catalanes ahora independentistas, el resto, aunque legalmente catalanes, no formaban parte del poble català, eran invisibilizados. El prusés ha puesto en evidencia esa realidad, antes negada.