La Puntita · 22 de Marzo de 2016. 20:46h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

L'exclusiva de Rac1

A mi també em sembla de molt mala educació que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no hagi trucat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per expressar el condol per l’accident de l’autocar. Encara que, tot sigui dit, no hi havia cap víctima catalana.

En canvi sí que van trucar el Rei i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. També s'han posat en contacte amb el president Puigdemont el seu homòleg valencià, Ximo Puig, perquè l'autocar sinistrat havia sortit de València la matinada de diumenge.
 
A RAC1 ho han venut aquest dimarts més que com una exclusiva, com un greuge: “Fonts de govern consultades confirmen que, des de la presidència espanyola, no s'ha rebut cap trucada: ni per mostrar el condol, ni per posar-se a disposició de la Generalitat. I ni tan sols per interessar-se pels contactes internacionals que s'han engegat un cop s'ha sabut que totes les víctimes mortals són estrangeres”
 
“Aquest silenci de Rajoy -continua la nota de premsa- contrasta amb les trucades del Rei, de Pedro Sánchez, del president valencià però sobretot amb el gest de Mateo Renzi”. “L’estranyesa del govern català per aquesta actitud es limita a Rajoy ja que altres membres de l'executiu espanyol, com el ministre de l'Interior, va ser a Tortosa poques hores després de l'accident”, destaquen.

Però, d’altra banda, com volen que el truqui si s’han passat dos mesos i mig ningunejant Rajoy. De fet, el primer que va fer el nou president de la Generalitat en la seva visita a Girona -aquella que va designar a dit el 19è a la llista com a alcalde- va ser dir que “Rajoy és un president en funcions que fa declaracions en funcions”. “No m'interessa el que digui un projecte que s’acaba”, va afegir en pla pit i collons.

Van trucar a Rajoy abans d’un programa de ràdio que del Palau de la Generalitat. Amb la desagradable sorpresa que, a més, es va posar al telèfon. Potser que ho diguem d’una vegada: el primer que hauria d’haver fet Puigdemont és anar a Madrid. Ni que fos per cortesia institucional.

Va preferir mantenir l’actitud de fermesa, però tant Josep Rull (Territori) com Santi Vila (Cultura) s’han reunit ja amb els homòlegs corresponents. Fins i tot Oriol Junqueras va organitzar una reunió amb Luis de Guindos (Economía) -a l'aeroport del Prat!- i després va anar a veure Cristóbal Montoro (Hacienda) a Madrid.

En canvi, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha tingut una dia atrafegat. Primer ha ensenyat a TV3 la targeta segons la qual no ha canviat de nom. I després ha confirmat que “el president Mariano Rajoy ni tan sols s’ha posat en contacte amb el president de la Generalitat”. Poca feina. Ja sabem l’autor de la filtració.

El problema és que ho han fiat tot al relleu de Rajoy, a que Pedro Sánchez se’n surti o a que Podemos coli el referèndum. Personalment crec que el líder del PP hagués hagut de fer com Mas: cedir pas, convocar eleccions i designar un altre candidat. Ell o el seu partit. No sé si necessàriament per aquest ordre. Però que passarà si es torna a presentar i torna a guanyar?.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicidad
Publicidad

4 Comentarios

Publicidad
#5 dirdan, bcn, 23/03/2016 - 14:32

Entre grandes EGOS va el juego, asi nos va a los demás

#4 aravadedebó, Bcn, 23/03/2016 - 11:10

"el primer que hauria d?haver fet Puigdemont és anar a Madrid"

:DDDDDDD

Duranista!!!!

#3 Maria Garcia Lopez, Más de lo mismo hipocresía demagógica!, 23/03/2016 - 10:24

Quien siempre vientos recoge tempestades!
Rajoy no es santo de mi devoción, pero es necesario humillar, rebajar, ignorar tan miserablemente a un Presidente de Gobierno en funciones?
Tenemos la piel muy fina, los defectos de los demás los décimos a gritos los nuestros ni los vemos!
Se ha d ser señor!

#2 belén rachola, barcelona, 22/03/2016 - 23:52

Però que passarà si es torna a presentar i torna a guanyar?. Possiblement ho sabrem a `partir del 27 de juny.