La Puntita · 29 de Diciembre de 2013. 20:22h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

Matar TV3

Estic en contra de les vagues a TV3, però si la direcció s'entesta a privatitzar el departament de publicitat fins i tot jo hi estaré a favor. Àdhuc em vénen ganes de manifestar-me al costat del comitè d'empresa encara que la primera vegada em van rebre a hòsties. I la segona em van dir fill de puta.

Un dia m'ho deia en Carles Flo, el darrer director amb cara i ulls de l'Avui abans que no fos absorbit per El Punt: "externalitzar la font d'ingressos és matar TV3". A l'Avui, en efecte, quan ell va arribar a director el primer que va fer va ser prescindir de Publipress, una empresa de La Vanguardia, cosa que no sé si a la llarga li va acabar passant factura.

Però vostès creuen realment que una filial de La Vanguardia buscaria publicitat per a l'Avui amb més intensitat que per a La Vanguardia? Doncs el mateix pot passar ara amb TV3 en el cas que, en efecte, acabin adjudicant l'externalització del negoci publicitari al Grup Godó. Al Grupo Godó o a qualsevol grup mediàtic.

Perquè, pel que se sap fins ara, el contracte és per sucar-hi pa: gairebé tot a canvi de res. TV3 pagarà 900.000 euros a l'empresa privada que s'adjudiqui el contracte i l'1,5% de les vendes de publicitat per un període de tres anys prorrogable. En una època en què els ingressos publicitaris no han parat de baixar: 91 milions el 2010, 78 el 2011 i 60 el 2012.

De fet, el Parlament ja va donar via lliure el passat 7 de novembre a la privatització gràcies als vots a favor -curiós tripartit- de CiU, PSC i PPC (87 vots) i en contra d'ERC, ICV-EUiA, C's i CUP (46 vots). Els noms d'un i altre bàndol quedaran registrats per a la història: Albert Batalla (CiU), Núria Parlon (PSC) i Marisa Xandri (PPC) a favor mentre que Sergi Sabrià (ERC), Marta Ribas (ICV-EUiA), Jordi Cañas (C's) i David Fernàndez (CUP) en contra. Fins i tot Ciutadans, que sovint està per tancar TV3, va votar-hi en contra.

Pujol explica al seu primer volum de memòries (1930-1980) que "si algun cop ha convingut fer costat a La Vanguardia, i he pogut, ho he fet" (pàg 147). Espero que, a TV3, no s'ho agafin al peu de la lletra. Però sobretot espero que no hi hagi gat amagat. Ho dic per l'equip directiu de la CCMA: Brauli Duart, Eugeni Sallent i Fèlix Riera.

Seria molt lleig que la seva gestió quedés tacada per aquest assumpte en el cas que l'adjudicació no sigui impecable. Tanta conya amb l'Oficina Antifrau o la Sindicatura de Comptes, a veure si al final algú ho haurà d'investigar. Al capdavall, la gestió de CiU a la CCMA o a Ferrocarrils -amb contractes blindats- la darrera vegada que van passar per la Generalitat també va acabar als tribunals.

 

 

Si em busques em trobaràs:

 

Web personal: http://www.xavierrius.cat/

Elogis: http://www.xavierrius.cat/Elogis_xavier_rius

Insults: http://www.xavierrius.cat/insults

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

Publicidad
Publicidad

12 Comentarios

Publicidad
#8 Fernando, Castelldefels, 06/03/2014 - 18:59

Jo sr. Rius entenc de tot això un borrall, però m'estranya tiren pedres sobre teulada propia.M'agradaria algù desapassionat, si és que el hi ha, explicara la veritat, del que vostè diu, de la vaga, dels vaguistes, del excés de sou, de plantilla, i de la mare que ens ha...aixó mateix.

#7 lliberal, TV pública? Així no gràcies, 31/12/2013 - 15:04

El problema de TV3, autonòmiques i no ens oblidem del mega pou sense fons de TVE és el mateix. Són canals de TV subordinats a 1) la política del partit que mana 2) xarxes clientelars i "amics" que fan negoci. Ens ho venen com "vehicles culturals" (i potser ho són) però hi ha masses "xanxullos"

#6 arnau, barcelona, 31/12/2013 - 00:47

Cierre de TV3 ya! Fabrica de adoctrinamiento totalitario, nazismo del siglo XXI y pagado con dinero de todos, que lo financien los indepes privadamente.

#5 L'observador, no m'en recordo, 30/12/2013 - 23:08

A Tv3 una telefonista (tv3 diguim???, li passo) cobra 30.000 euros bruta/any.

Amb aixó tot està dit.

#4 Kropotkin, Vic, 30/12/2013 - 17:30

No hay que cerrar TV3. Basta con que la paguen los estelados. Como son 3 o 4 millones, apenas les coatará 100 euros al año por estelado. A cambio tendrán nuestro apoyo moral y la promesa de no criticar nunca mas a TV3. ¿Porque no intenta hacer esto la Generalitat? Es el fin del problema.

#4.1 JoanMarti, abrera, 31/12/2013 - 01:31

em sembla molt be, que cada u es pagui la tele que vulgui veure, aixi em poden descontar el que em costa TV!, TV2, 24H, TDP, etc etc igual encara cobrare pasta