Publicidad
La Puntita · 8 de Junio de 2017. 07:15h.

LOURDES CIURÓ

Moció o funció?

Dimarts vinent dia 13 de juny, tenim una convocatòria de gala al Congrés dels Diputats.

I no exagero! Es debat la moció de censura presentada pel grup de Podemos i confluències al President Rajoy, que podria suposar el seu enderroc i el nomenament de Pablo Iglesias com a president del Govern.

L’eina política de la moció de censura, sempre del tot legítima de qui la proposa, es presenta amb una mínima intenció d ‘èxit, i no per fer una funció com  si el Congrés dels Diputats fos un plató de televisió, ja sigui perquè s’aconsegueixi la investidura d’un nou president del Govern o bé per tal de visualitzar que es pot bastir una alternativa política un cop celebrades noves eleccions. En definitiva, pot servir per visualitzar que els grans grups polítics de la oposició tenen la suficient solidesa i maduresa per articular acords en base als nous suports electorals que garanteixin l’estabilitat d’una nova legislatura a l’hora que permetin abordar les grans reformes que l’Estat espanyol necessita.

Des del Partit Demòcrata ens preguntem: ens trobem davant la interposició  d’una moció de censura que, tot i legítima, té realment la solidesa per posicionar en el tauler de joc la voluntat d’endegar les necessàries i improrrogables reformes per superar la transició i apuntalar una democràcia del SXXI al voltant de les noves majories resultants d’unes imminents eleccions generals? Creiem que ni de lluny això és així.

D’altra banda, sí que creiem que Podemos i confluències han vist en l’eina de la moció de censura la manera d’articular una funció en la qual (com a mínim un parell de dies) el proponent tindrà tot el focus mediàtic. Una mena d’espot electoral gratuït en forma de moció, que més que perseguir enderrocar el president, busca el cos a cos amb l’actual primera força de l’oposició, de moment en fase de reconstrucció, precisament per mirar d’avançar-la.

No veiem en la proposta de Podemos i confluències una aposta per la regeneració i consolidació democràtiques, sinó que hi veiem més un “marxa tu que ja m’hi poso jo”.

No hi veiem tampoc una voluntat de donar solució a la qüestió catalana des del realisme político-democràtic que haurien d’entendre cabdal, per encetar un nou temps de cultura de pacte en la política espanyola .

Sí que hi veiem, en canvi, una moció que es mou en els paràmetres ideològics clàssics que defuig entomar un replantejament polític en majúscules.

Situades aquí les coses, és evident que el Partit Demòcrata res tenim a veure amb una força política hereva del comunisme a Espanya, que defuig de tot allò que sona a europeu i que bàsicament el que pretén és situar-nos com a societat, al marge del sistema.

Per tant, seria una incoherència per part nostra donar un xec en blanc a Pablo Iglesias, com no vam donar-lo a Rajoy amb el nostre NO a la investidura.

No col·laborarem en la funció de dimarts perquè no compartim el projecte polític que lidera Pablo Iglesias, que ni tant sols està al costat de Catalunya en aquests dies decisius per tal de poder votar el nostre futur com a poble.

2 Comentarios

Publicidad
#2 mark, BCN, 08/06/2017 - 10:38

Seguís considerándoos relevantes. Cuando sois insignificantes en todos los aspectos.

Nadie decente respalda vuestros planteamientos pseudofeudales.

#1 botifler1914, Sinitaca, 08/06/2017 - 10:30

Muy bien te acabas de ganar tres gallifantes convergentes. Votareis que no u os abstendreis??