Publicidad
La Puntita · 19 de Febrero de 2021. 13:49h.

ÀLEX PORQUERAS

No hi ha pitjor mentida que una veritat a mitges

És obvi que el resultat de les darreres eleccions a Catalunya no serà fàcil de gestionar. Formar govern en aquestes circumstàncies, amb l’historial dels darrers mesos, i amb els continuats enfrontaments de les darreres hores entre ERC, CUP i JUNTS encara ho fa més difícil. Això no pinta massa bé.

Tanmateix, crec que mai és tard per plantejar un govern de grans consensos, partint d’un acord de mínims per la investidura, i mirar de governar sense majories però amb suports concrets. Cal un canvi d’aires, noves polítiques i nous polítics amb ganes de treballar per Catalunya i sortir d’aquesta crisi sense precedents. Sent valents i verdaders. Hem de sortir de l’atzucac. Deixar de fer trinxeres i construir ponts.

Portem un parell de dies on el concepte de llibertat d’expressió, no acaba d’encaixar, no s’acaba d’entendre. Parlem molt d’oïdes o de piulada en piulada, acabem sabent les coses a mitges i dient falsedats. Animo a acudir a les fonts, a la Constitució, a la carta Magna per conèixer conceptes tan fonamentals com la llibertat d’expressió, el respecte a l’honor, a la intimitat, etc.

Fa pocs dies vam viure com una colla d’eixelebrats, van oferir uns discursos inacceptables. Greus atacs al poble jueu i, per descomptat a la seva llibertat. Poques hores després es va produir l’esperada i lògica detenció de Pablo Hasél, a conseqüència de diversos fets, algun d’ells amb sentència en ferm: enaltiment del terrorisme, amenaces, injuries i sobretot amb l’agreujant de la reincidència.

És valorable, opinable l’estudi o reformulació de les penes derivades a les faltes relacionades a la llibertat d’expressió. Personalment no em sembla malament tornar-ho a estudiar, però aquest tema, són figues d'un altre paner.

Però el que no és opinable, és el rebuig total als fets violents que estem patint en diferents ciutats. Són fets que deixen sense raó i denigren en primer lloc als manifestants, alguns d’ells ben lluny de voler aquesta violència, i que portats per uns falsos crits de llibertat i revolució, son manipulats per altres grups organitzats que s’apunten a fer mal tan bon punt poden.

Quina pena les situacions viscudes pels cossos de seguretat, treballadors públics i els molts negocis i veïns afectats per les destrosses. No hem de deixar de dir que la protesta és lícita, però mai ho és la violència.

Lamentablement encara hi ha polítics que no han denunciat aquesta violència, suposo que per por “al que diran” o bé com diu un amic, per haver de jugar amb les mitges veritats, que acaben sent molt pitjor que les mentides. No ens mereixem aquests polítics. NO són dignes d’ocupar un escó o una cadira d’un ajuntament.

Això NO és política. La política hauria de treballar, de servir, per aconseguir allò que l’ètica indica, que acaba sent la felicitat, el benestar i el futur de les persones.

Alex Porqueras - @aporqueras

Publicidad
Publicidad

1 Comentarios

Publicidad
#1 M Pilar, Barcelona, 19/02/2021 - 19:10

Absolutament d'acord amb la seva anàlisi dels fets que estem vivim aquests últims dies i que, malauradament, hi ha qui encara posa més llenya al foc perquè no s'aturi. Veritablement els catalans no ens mereixem això i molt menys els que pateixen les conseqüències directament.