Publicidad
La Puntita · 4 de Abril de 2017. 07:16h.

JOAN BAGUÉ I ROURA

Senador del Partit Demòcrata per Girona

Pobra Constitució

Aquesta setmana, hem assistit a una situació absolutament condemnable per a tota persona que cregui en la democràcia: Francesc Homs s’ha vist privat de la seva condició de diputat al Congrés per la circumscripció electoral de Barcelona en representació d’uns quants cents de milers de catalans que l’havien elegit perquè els representés i defensés el programa electoral amb el qual vam concórrer a les eleccions generals espanyoles.

Després de gairebé 40 anys de diferents processos electorals, per primer cop un representant elegit pels ciutadans és desposseït de la seva acta.

Amb això ja n’hauríem de tenir prou per valorar la qualitat democràtica i institucional de l’Estat espanyol.

El PP ja va començar a bellugar tots els ressorts imaginables per intentar fer front al procés polític iniciat a Catalunya amb motiu de la sentència contra l’Estatut de Catalunya, referendat pels ciutadans i impugnat pel PP després d’aquella delirant campanya de recollida de signatures contra l’Estatut.

Ara recordo perfectament quan el PP, en temps de descompte, a l’octubre de 2015, a les escorrialles de la X legislatura espanyola, va forçar, per urgència per cert, la modificació del Tribunal Constitucional per a atorgar-li capacitat sancionadora. Fixem-nos: es modifica una llei orgànica tan fonamental i important com la del Tribunal Constitucional en el minut 93 del partit de futbol i fent ús i abús d’una majoria absoluta parlamentària que ja aleshores s’intuïa minvant.

Amb “defensors” de la Constitució com aquests a la Constitució no li calen enemics, com diu el refrany.

 Joan Bagué i Roura

Senador del PDeCat per Girona

2 Comentarios

Publicidad
#3 Grauero, Gurugú, 05/04/2017 - 17:03

"...Ara recordo perfectament quan el PP, en temps de descompte, a l’octubre de 2015, a les escorrialles de la X legi. espanyola, va forçar, per urgència per cert, la modificació del TC. per a atorgar-li capacitat sancionadora. ...", Razón en parte, pero creo que el PDECat ha hecho algunas maniobr

#2 Grauero, Gurugú, 05/04/2017 - 16:55

"El PP ja va començar ... fer front al procés polític iniciat a Catalunya amb motiu de la sentència contra l’Estatut de Catalunya, ... impugnat pel PP després d’aquella... campanya de recollida de signatures contra l’Estatut" Y por eso se va contra España, no se puede ir contra Catalunya p