La Puntita · 30 de Diciembre de 2015. 10:05h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

Qui mana a TV3?

Eugeni Sallent i Brauli Daurt, en una comparecencia parlamentaria

En un article anterior, perdonin l’autobombo, ja vaig dir que ha arribat un moment en què els periodistes de TV3 es pensen que la cadena és seva. La cosa ha empitjorat des de llavors i això que han passat només quinze dies. Ja no se sap qui mana a TV3.
 
Potser l'estructura de comandament es va trencar el dia que un famós presentador del Telenotícies vespre es va plantar davant un cap d’informatius pel cessament del llavors director del TNC, Josep Maria Flotats. Encara que, vista l’evolució informativa posterior, potser jo hagués fet costat en aquest cas al presentador.

La cosa s’ha agreujat des de l’aleshores: ara està a la UCI. El passat dia 14, Xavier Graset va presentar Carles Sastre, condemnat pel cas Bultó, com “un pres polític” i “un gran reserva de l’independentisme”. Com si fos un anunci de cava en plenes festes nadalenques.

La reacció de la família de la víctima, amb una carta a El Periódico, va fer que el pesentador de programa Món 324 es disculpés. Però tard i malament: les disculpes s'han de presentar abans.

Es justificava perquè, en la seva opinió, l’entrevista obeïa a “criteris d’actualitat” i lamentava si hi havia hagut alguna “expressió poc afortunada”. Poc? El problema era el to. Allò semblava una trobada d'antics col·legues. D'un mestre i el deixeble.

Per descomptat, Carles Sastre ha complert la pena -jo mateix l’he vist en alguna reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir-, però el mateix Graset admetia que “el compliment d’una condemna, no poden substituir el dolor de la vostra família”.

Entre d’altes raons perquè, en l'esmentada carta, la pròpia neboda explicava que “Carles Sastre entró en casa del señor Bultó mientras comía con su familia y, a punta de pistola, le adosó una bomba al pecho”. “Carles Sastre fue condenado por este asesinato y por él no ha pagado ni la mitad de su condena”, afegia.

L’altra exemple és Mònica Terribas que, en una tertúlia a Els Matins de Catalunya Ràdio, va rebaixar Terra Lliure a “independentisme combatiu” i els va acomiadar en pla “companys”. Sortosament, Terra Lliure no va ser com ETA, però també va cometre atemptats.

A més de Mari Carmen Pérez, que va ser ferida en un acció terrorista contra una oficina de l’INEM -com va recordar l’advocat José María Fuster Fabra a la mateixa tertúlia- cal esmentar Emília Aldomà Sans, la senyora de 62 anys, que va morir a les Borges Blanques a conseqüència d’un artefacte explosiu. L’onda explosiva va esfondrar una paret i la va matar mentre dormia.

Potser a la llista de relliscades informatives hauríem d’incloure també la tertúlia de L’Oracle, presentat per Xavi Freixes, en el que gairebé és presentava Espanya com una dictadura. El presentador encara apressava a callar al tertulià que deia que, home, no era exactament el mateix.

Tampoc és d’estranyar que s’encomani perquè el propi president de la Generalitat, Artur Mas, o l’exconseller de Presidència, Francesc Homs, han parlat sovint de la poca “qualitat democràtica” de l’Estat.

Però si Espanya fos una dictadura el primer que farien seria tancar TV3 i recuperar les competències en Ensenyament. N’hi ha que es pensen que Franco és el personatge entranyable que surt al Polònia.

El més curiós és el silenci de la pròpia Corpo que, en casos com aquest, prefereix mirar cap a un altra banda. Què hi diu també el CAC? O el Col·legi de Periodistes? O els respectius comitès professionals? I el comitè d’empresa?. Res. Com que el país està aturat -digui el que digui la vicepresidenta Munté- ni tan sols hi ha comissió de control al Parlament.

El Grup Ramon Barnils, per exemple, se solidaritzava aquest dimarts amb un periodista del setmanari la Directa, Jesús Rodríguez, per una informació sobre el Corte Inglés. Em sembla molt bé, però sobre l’entrevista a Carles Sastre no n’han de dir res?. No, el president del grup Barnils, David Bassa, és també subdirector dels Matins de Catalunya Ràdio.

El problema final és, doncs, qui mana a la Corpo? O ha esdevingut un regne de taifes en el que cada presentador fa el que vol? Amb l'agreujant que el president de la CCMA és Brauli Duart, un home que va començar la seva carrera al Departament d’Interior i, per tant, hauria de ser sensible a qualsevol comparació d'activitats terroristes, sobretot si hi ha delictes de sang, amb un foc de camp.

Duart, en efecte, va començar a la direcció general de Seguretat Ciutadana. Més tard va arribar a secretari general i finalment a secretari de Seguretat Pública amb el megadepartament d'Interior i Justícia.

Potser ell està massa atrafegat fent números, però si no vol prendre decisions que les encarregui al director de TV3, Eugeni Sallent, un altre desaparegut que només surt per la Marató. Al capdavall, una empresa és una estructura jeràrquica.

Tots plegats han posat TV3 -diumenge van tenir una audiència del 10%- a l’alçada del betum. Per això calen 2.400 persones en plantilla?.

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicidad
Publicidad

28 Comentarios

Publicidad
#23 Indibil, Lleida, 01/01/2016 - 20:36

TV3, a més de ser una televisió al servei del régim nacionalista, és una maquina per a fer millonaris als Mikimotos, Solers, etz. que venen la seva basura adoctrinadora a la televisió dels independentistes. A més tenen 2400 endollats cobrant una past al servei del régim. UNA VERGONYA QUE PAGUEM TOTS

#22 Carlos Gomez, Bcn, 31/12/2015 - 11:18

Avui mateix un tal Pere Mas ha fet servir recursos publics, una conexio radiofonica desde TV3, per participar en la tertulia del iman Baste a RAC1 d´on es un colaborador habitual de forma totalment privada i cobrant, naturalment.
Es que com TV3 no hi ha res.
35 anys fent pais.

#21 TV3 nido, de Colocados millonarios, 31/12/2015 - 10:11

TV3 en realidad es una super puerta giratoria. Donde se desprecia a más de la mitad de los Catalanes por lengua. Las producciones musicales, la edición y marketing de sus mediocres cantantes cuentan con millonarias ayudas sólo en Català mientras al resto de la sociedad que la den.Empresas igual.

#20 Oriol2, BCN, 31/12/2015 - 00:59

Moltes de les coses que es diuen sobre Catalunya -que si això és una dictadura nacionalista, que si els castellanoparlants tenen por, etc.- és mentida,però sí que és cert que ens hem enfonsat en una barreja de banalitat i gesticulacions que ja només poden produir vergonya aliena. Pobra Catalunya.

#20.1 Daniel, Sabadell, 31/12/2015 - 09:35

Bueno Oriol, de acuerdo en lo básico. Pero en cuanto a lo de miedo ... te conmino a que trates de pedir escolarización bilingüe en Balaguer, o en cualquier público sentencia mediante y a ver cuanto tardan en montarte un escratche 50-100 personas y además filtran por la red datos de tu trabajo.

#20.2 Se hacen listas y bases de datos, y se amenaza a cualquier critico, 31/12/2015 - 09:44

Hombre mentira ... a agresiones a padres e hija con la bandera Española ó agresiones en Sabadell a una niña por dibujar una banderita España y que la hayan cambiado de colegio ... por no nombrar bala en un sobre a Rivera o llamar fascista a cualquiera q contradiga. Eso sobrepasa la gesticulación.

#19 Oriol2, BCN, 31/12/2015 - 00:57

"N?hi ha que es pensen que Franco és el personatge entranyable que surt al Polònia." Amb això l'has clavada. Un problema molt bàsic de la Catalunya actual és que s'ha generalitzat una formació política, una manera d'entendre les coses, que parteix de l'humor de TV3 i del Polònia.