La Puntita · 20 de Abril de 2016. 21:53h.

XAVIER RIUS

Director de e-notícies

Qui se'n recorda ara d'Artur Mas?

El gran mèrit de Carles Puigdemont és que ha relaxat la política catalana. Durant els darrers mesos d'Artur Mas, el 129è president de la Generalitat  era un senyor permanentment enfadat amb el món. Sortia en roda de premsa  i, en l’ambient, pujava fins i tot l’electricitat estàtica.

Manuel Cuyàs, que és un senyor de Mataró que es dedica a observar i després a explicar-ho, ho va desciure un dia amb aquestes paraules: “Al començament, el tret característic del rostre d’Artur Mas residia en la mandíbula”, però passat el temps els nervis s’havien desplaçat “al front”.

I després d’una d’aquelles cimeres interminables a Palau va fer aquest diagnòstic: “el seu front no enganyava. Entre cella i cella, i en sentit vertical, se li havien format dos sacsons durs i erectes com un diapasó i profunds com un camp acabat de llaurar” (1).

Puigdemont, de moment, encara no ha fet res com a governant malgrat que els que abans ensabonaven Mas ara comencen a ensabonar-lo a ell. Dimarts va fer una roda de premsa que semblava aquells interminables debats d’investidura de Pujol. Quan inundava el rival amb dades i xifres. Vaig entendre que tot això del procés havia entrat en una nova dimensió -la dimensió desconeguda- quan va el president anunciar solemnement el futur decret de venda de carn de caça.

Però ningú no podrà negar que KRLS és un bon tio i que ha aconseguit reunir-se amb més gent en tres mesos que Mas en dues legislatures. Per ordre d’aparició: Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Albert Rivera i aquest dimecres mateix Mariano Rajoy. Jo l’he vist saludar cordialment Alicia Sánchez-Camacho o Enric Millo -de gironí a gironí, suposo- amb els meus propis ulls als passadissos del Parlament.

Tot plegat ens porta a la pregunta: Qui se’n recorda ara d’Artur Mas?. Bé, sí es dedica a la refundació de Convergència i, de tant en tant, fa enquestes als militants del partit de l'agrupació de Sarrià-Sant Gervasi posem per cas. Però la seva inluència a Palau està disminuint a mesura que passa el temps i tampoc sembla que el demanin per donar un cop de mà en matèria de política internacional on, en teoria, tenia tants contactes. En ple segle XXI, és que no té ni twitter.

A més, costa de creure que una persona que ha estat quasi trenta anys en política pugui refundar un partit en crisi amb garanties d'èxit. Entre d'altres raons perquè si hi ha una desfeta electoral en cas de noves eleccions ell en serà el màxim responsable. I si a les darreres van quedar quarts amb les enquestes a favor no vull ni pensar com poden quedar a les properes. A Francesc Homs, per cert, el va posar ell.

 

(1) El Punt-Avui: "El front de Mas", 20 de gener del 2015

 

Web personal

Twitter

Facebook

Més articles

Elogis

Insults

Publicidad
Publicidad

26 Comentarios

Publicidad
#21 BEJOTA, bcn, 25/04/2016 - 17:08

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado.

#21.1 BEJOTA, bcn, 25/04/2016 - 17:09

N.B. VAN MARXAN ELS ENEMICS DE L'ESTAT:MURIEL PER ACCIDENT, MAS , BAÑOS ,CIU I EN TRIAS EL BANQUER DEL PROCÉS AMB ELS CALÉS DE LA CIUTAT DE BARCELONA.

#20 pepe.., andorra, 23/04/2016 - 20:26

Despues del pelotazo q habra pegado, mira la familia pujol, el sr. Mas espera, supongo q igual q las demas personas del mundo mundial, Q nadie se acuerde de el lo antes posible.

#19 JO, Barcelona, 23/04/2016 - 15:51

Ens ha deixat el seu llegat, un bon regalet
per que no l'oblidem faciment
i de passada, l'astut passar a l'historia

I podem estar ben segus
que ESTAREM DISTRETS (per dirlo suau)

Qui ens treura del CARRERO SENSE SORTIDA
que ens ha ficat?

per molt que digui sempre
que la culpa es dels ALTRES

#18 Galderic, Barcelona, 22/04/2016 - 20:22

Llegeixi el que va escriure sobre el President Puigdemont i sobre l'expresident Mas, fa un parell de mesos, i veurà que no té res a veure amb el que ara escriu.
Un cop més Rius, ha encertat en els seus pronòstic, és un autèntic oracle.
Qui guanyarà la lliga equatoriana ?

#17 Ernesto, Vilassar, 22/04/2016 - 12:27

El entrañable Cuyás puede que sea un gran observador, pero escribió tres libros de memorias de Jordi Pujol y no se percató de sus tejemanejes económicos.
Instinto periodístico cero.

#17.1 Maria Garcia Lopez, Más d lo mismo o cinismo extremo!, 23/04/2016 - 09:55

Quien sabe !
Puede ser q supiera todos los tejemanejes Pujolistas; recuérdese q lo sabía la España oficial y casi la popular..
Pero...como supuestamente era" per la nostra Patria" estaba y está muy bien visto...
En cuanto a lo de Más ..." a rey muerto otro en el puesto"
Es la vida !