Publicidad
La Puntita · 3 de Abril de 2017. 09:57h.

JOSEP MARIA ORTA

Josep Maria Orta

Sí a Piqué

Si alguna cosa està polititzada en aquest país és el món de l'esport. Només cal recordar l'apologia que han fet de “la roja”, com molts comentaristes se'ls omple la boca de fervor patriòtic quan en les carreres de motos sona l'himne nacional, quan algú guanya l'or olímpic o quan s'afirma que el Barça “és més que un club”.

Curiosament aquesta superpolitizació de l'esport només està vedada als seus principals protagonistes a qui una vegada i una altra se'ls recorda que està malament barrejar política i esport. Així quan se'ls fa una entrevista només diuen obvietats i no es comprometen en res. Com a màxim critiquen l'actuació arbitral o -en declaracions que alguns qualifiquen d'explosives- es queixen que l'entrenador els dona pocs minuts.

Possiblement els esportistes d'elit cuiden el seu futur i com no saben si els donaran una beca l'INEF, fitxaran per un altre equip rival o incomodaran a les autoritats opten per no buscar-se problemes i tirar de tòpics encara que de ben segur tenen les seves opinions sobre el món que els ha tocat viure, però les callen.

Si algú no ho fa se li tiren a sobre. Els esportistes han de ser els “titelles” perquè altres en el seu nom facin la seva política. Per això és d'agrair que algú trenqui aquestes normes no escrites i que demostri que els jugadors també pensen i les seves opinions que, com les de qualsevol altre mortal, tenen tot el dret no sols de dir-les si no d'exigir que se les respectin.

És un aire fresc que jugadors com Gerard Piqué no tingui pèls en la llengua a l'hora d'expressar les seves opinions (independentment de quines siguin) i seria bo que el seu exemple fos seguit per altres esportistes. Però els pocs que han gosat fer-ho han rebut bastonades fins al carnet d'identitat. Prefereixen ser políticament correctes, o sigui titelles ben recompensats.

3 Comentarios

Publicidad
#3 Mesetario, Meseta, 07/04/2017 - 00:20

A mí Piqué me cae bien. Ha sido titular indiscutible en una España que ganó un mundial y una Eurocopa.
Eso sí, la cagó cuando dijo que el Barca no podría pagar lo que el Madrid por Bale, !!!poco antes del fichaje de Neymar!!!

#2 pepe.----, andorra, 06/04/2017 - 13:20

y q tiene q ver la fiscalidad y el pago de impuestos con la politica? Si el gestor de Cristiano ronaldo es mejor q el de messi o el de los ultimos presidentes del FCB no es algo q tenga q ver con la politica, ¿Q por meterse en politica les han buscado la vuelta? si, es posible, pero si hubieran pagado l

#1 PIETROBCN, BCN, 05/04/2017 - 21:58

es increible que personas como el que firma esta nota , viviendo en cataluña, no se de cuenta del nacionalismo que se sufre aqui, tirando la pelota con el ´y tu mas`

yo muchas veces me pregunto si esta gente tiene honestidad intelectual para ignorar las muchas señales de autoritarismo y sectari