Publicidad
La Puntita · 16 de Marzo de 2017. 10:09h.

MARTÍN MARTÍNEZ MARTÍNEZ

premsa i educacio

Si les parts són massa autònomes

Hi ha raons per dubtar de la justícia. Els que no entenem molt sovint veiem que la justícia ni es autònoma. Ni està separada del poder executiu. Ni és igual per tots.

Fa alguns dies, un advocat , em deia perquè passen aquestes coses. Deia que és bo i necessari que el principi de jerarquia estigui davant del principi d’autonomia.  Això, ho vaig entendre. Tot i que, penso que això té riscos.  Però, quan va intentar explicar-me perquè el Fiscal General  és bo que depengui del govern.  Quan va intentar explicar-me això, no em va convèncer. I Quan em va assegurar que la llei es igual per tots. Però, que els poderosos despleguen més recursos i obtenen millors resultat.  Això em va descol·locar!. (...).

Noticies relacionades amb “Qui mana, mana”. Esmentaré les dues més mediàtiques: 1)La consulta del 9n.  Els fiscals catalans, llavors, van considerar que no hi havia motius per la imputació. El llavors Fiscal General, pensava que si.  2)En el cas del president de Murcia, el contrari: “Les fiscals, que si. I el Fiscal General, que no”.  15-02-17.

Noticies relacionades amb la “Separació de Poders”.  Solament esmentaré  una per substanciosa:

“El Sr Maza admet pressions del govern. Els cessaments i els nomenaments no es fan sempre correctament”.

Tot i que al principi he dit que l’esmentat advocat em va convèncer més quan em va parlar de la Jerarquia i menys quan em va parlar de les relacions del Govern amb el FG, ara m’adono que tot  és pot incloure en el mateix raonament. “Si les part del tot són massa autònomes,  l’ordre global es ressent. I si són poc autònomes, no podem esperar una justícia adaptada i si una justícia al servei dels de dalt”.

Publicidad
Publicidad

2 Comentarios

Publicidad
#2 MMM, Barna, 19/03/2017 - 00:22

La jerarquia. Cuantos males!. Autonomía, cuanto desorden!. No es mío!.

#1 pepe.----, andorra, 17/03/2017 - 15:15

me parece bien el principio de jerarquia en la fiscalia, lo q no me parece bien es q lo nombre el poder ejecutivo....Deberia ser elegido o por votacion, o por sorteo y permanecer en el cargo hasta su fallecimiento....Claro q entonces seguro q se dispararian las muertes de fiscales generales por ataques a