Publicidad
La Puntita · 24 de Julio de 2017. 11:10h.

MARC VINYA MIRALLES

Concejal del PDECAT en Montblanc

Tripartit per l’opacitat

Les darreres setmanes hem vist com els treballs de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya han anat avançant amb moltes dificultats. Moltes compareixences han estat vetades i hem perdut una gran oportunitat per escoltar explicacions de destacats testimonis, com el del mateix president del govern, Mariano Rajoy. Que el PP ho rebutgi ho puc entendre, però el PSOE? I els garants de la regeneració política que diuen que son els dirigents de Ciutadans? Quins motius els porten a no voler esclarir aquests assumptes tant foscos?

L’Operació Catalunya és un dels escàndols més grans de la democràcia espanyola i que té al ministre Fernández Díaz com a principal protagonista i cervell de la trama. El PSOE I Ciutadans han contribuït a que no es pugui disposar de tota la informació necessària per anar més al fons de la qüestió.

Sigui com sigui, la comissió conclou que el Ministeri de l’Interior va utilitzar recursos públics per atacar adversaris polítics. Ha quedat clar que el ministre Fernández Díaz va fer ús de recursos públics i va crear una estructura policial per usar-la en benefici propi i debilitar les persones més representatives que donen suport al procés polític català i a la convocatòria del referèndum.

L’aliança entre PP, PSOE i Ciutadans a la comissió ha impedit que les conclusions siguin enviades a la fiscalia. Ja els hi va bé a aquests partits que no se’n parli més? Per què el PSOE i Ciutadans no volen saber més? Per què no volen que es depurin responsabilitats? Ja els va bé?

Davant d’això el Partit Demòcrata ha anunciat que faran arribar aquestes conclusions al fiscal perquè n’estudiï la possible existència de fets delictius. A banda de denunciar-ho públicament, és l’única opció que ens queda. Tot i que no hi tinc massa confiança, alguna cosa s’ha de fer. Com algú va dir, a l’estat espanyol la separació de poders es basa en el repartiment de poder. La col·laboració d’aquest Tripartit per l’opacitat n’és una prova ben clara.

Marc Vinya Miralles

Regidor pel PDeCAT a l’Ajuntament de Montblanc

3 Comentarios

Publicidad
#4 Papa Louis, Fartcity, 28/07/2017 - 15:13

I des de PDCAT critiquen la opacitat? Si volen predicar, que ho facin donant exemple. És una miqueta hipòcrita criticar als altres i mirar cap a altra costat quan ho fan els "teus"...

#3 Teniente Dimitri, BCN, 27/07/2017 - 15:25

¿Y por que vetais la comparecencia de S. Vidal en el parlament ¿ o del Llach? ¿es verdad que hay listas de desafectos? ¿Por que no reclamais a Convergencia la parte de las pasta del caso Palau? ¿Tenia pasta el Astut el Leichstentein? ¿cuantos pacientes hay con protesis caducadas y en mal estado del caso innova?....

#2 A., Barcelona, 25/07/2017 - 00:17

Del Catleaks aquest que ha tret el Español no en parles? Si si, que el PP és corrupte ho sabem, i de l'operació Catalunya també. Però dona la casualitat que el 3 (o 5)% i el PeDCAT et cauen molt més a prop de Montblanc que no pas Madrit. Això del teu partit no ho sabies?