Publicidad
La Puntita · 10 de Julio de 2017. 10:30h.

MARTA FELIP

Alcaldessa de Figueres

Turisme d’ara, Turisme de qualitat

Tornem a ser a l’estiu, tornem a veure les dinàmiques, el paisatge, i les persones que no acostumen a formar part de la nostra vida quotidiana: és el turisme.

Territori privilegiat el de comarques gironines que ha fet que ben aviat, des de principis de segle XX, els turistes , en la dimensió pròpia del context social i econòmic de cada època i avui en dia, després d’uns anys ’60, ’70 i ’80 vinculats a un turisme de sol i platja, podem dir que molt poc té a veure aquell turisme del que avui dia visita i vol viure experiències a la nostra Costa brava i Pirineu de Girona, o experiències més urbanes com Figueres i Girona.

Perquè la paraula és aquesta: experiències, avui en dia, en el privilegiat territori de comarques gironines, el delit de visitants és viure alguna de les grans riqueses que ofereix el nostre paisatge, cultura, esport, enogastronomia, ...

Una experiència o vàries perquè el privilegi del nostre territori és que en una reduïda superfície de pocs kilòmetres quadrats, la gran diversitat d’experiències que t’ofereix el territori et permet fer esport o platja al matí, cultura, arquitectura a la tarda, i un bon àpat enograstronòmic a la nit. Tot això de Cadaqués a Figueres, i de Girona a Tossa de mar, passant per Besalú o la vall de Núria.

I perquè? Per la qualitat .

L’aposta pel turisme de qualitat és l’encertada. No ens fixem en les xifres, que són importants, però no ho són tot. Sinó en la qualitat.

L’aposta per un turisme de qualitat, en la que contribueixen cellers, restauradors, hotelers, càmpings, camps de golf, ajuntaments, platges..

Lluny del possibilisme de guanyar duros a quatre pessetes inverteixen, reinverteixen i busquen com millorar l’oferta, com desestacionalitzar la temporada i com fer de l’Empordà, Costa brava, Pirineu de Girona en un referent d’excel.léncia i de desig , de desig de visitar un territori on viure petites grans experiències.

Anem pel bon camí, moltes felicitats als qui ho feu possible.

 

Marta Felip

Alcaldessa de Figueres

Vicepresidenta del patronat de Turisme Costa brava-Pirineu de Girona

4 Comentarios

Publicidad
#3 josep miquel, calella, 13/07/2017 - 12:51

En líneas generals podem estar d´acord amb el seu escrit. Ara bè, li posaré un afegitó del calellenc Ramón Bagó, ex.director general de Turisme de GENCAT : Tots volem un turisme de qualitat amb cantitat, per omplir tot el que hem fet, però d´aquest no ni ha.

#2 pepe.----, andorra, 11/07/2017 - 11:55

cualquier parecido con la realidad es pura coincidencia, la mayoria de los turistas q van a Gerona buscan el sol, la playa y buena atencion hostelera, cuando llueve, si q van a ver la juderia o el museo dali, pero poco mas. Lo q no entiendo es si esto lo dice para engañarnos a todos o lo dice para autoengañarse a ella y justificar su sueldo.

#2.1 botifler1914, Si si emperatriz, 11/07/2017 - 14:27

No quiere convencer de lo fántastico que es su pais de nunca jamás.

#1 botifler1914, Sinitaca, 11/07/2017 - 11:42

Es cierto en Girona sois cojonudos!