Publicidad
La Puntita · 10 de Septiembre de 2019. 12:16h.

ÀLEX PORQUERAS

Una Diada des del respecte?

Parlant amb algun company polític sobre el missatge més adequat per la Diada em diu, crec que en tenim prou amb dir: Feliç Diada de Catalunya... Un missatge ras i curt...

Els propers dies sentirem nous discursos on alguns posaran, una vegada més, en risc de deslegitimació les nostres institucions, bé preuadíssim de Catalunya. Cal treballar, els fets, el temps i els diners perduts ens ho han demostrat, des del respecte a tots, la legalitat i el futur del nostre autogovern, sense utopies i fantasies.

Com va dir ahir mateix, en una piulada Manuel Valls sobre la possible implicació en la creació d’un nou partit: ara no n’és un bon moment, ara el que falten son pactes i aliances entre partits constitucionalistes aquí a Catalunya i per suposat, al conjunt d’Espanya.

Cal treballar per l’entesa, fugint de la vella política i des de la generositat institucional, amb responsabilitat d’estat i sabent que la política ha d’estar al servei del ciutadà, i no a la inversa.

Com també deia Antoni Puigverd a La Vanguardia fa uns dies, “el catalanisme inclusiu ha estat la primera víctima del plantejament binari (blanc o negre), els catalans hem hagut d’escollir trinxera i la tensió s’ha cronificat”, i al final de l’article: “...si l’independentisme no canvia, seguirà relliscant inevitablement fins convergir amb els Johnson, Salvini i companyia.”

Llegir que l’ANC demanarà als ajuntaments, començant per la comarca d’Osona, que sols contractin empreses “proindependència” i compromeses amb la república catalana, es un nou abús i discriminació. Una altre patètica demostració de falta de llibertat i segregació.

És més necessari que mai, que aquests nous vents del catalanisme, en els que molts estan, estem treballant,- i repeteixo un treball que espero sigui des de la generositat, sense egoismes i vanitats-, aportin un bri d’esperança e il·lusió, un respecte a la llei i com a conseqüència, respecte als catalans, que mai s’hagués hagut de perdre.

11 de setembre: feliç Diada, visca Catalunya!

Publicidad
Publicidad

1 Comentarios

Publicidad
#1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 11/09/2019 - 13:23

11 de setembre: la Diada se la pueden meter por donde no da el sol, que nos devuelvan TODO LO ROBADO, LA PAZ SOCIAL Y LAS LIBERTADES QUE NOS HAN QUITADO EN ESTOS 40 AÑOS